konstbarbro

Januaribetraktelser

Kategori: Min närmiljö

Svårt med rubriker ibland:). Denna låter märkvärdigare än det är. Ute viner vinden och blöt, tung snö täcker marken allt mer. Jag småskottar lite då och då så det inte blir för tungt för relativt muskelsvaga mig. Här är en annan skottare, vår vaktmästare som tar rejäla snötyngder när förrådstaken ska bli fri från snö. Bilderna är från förra veckan då solen sken.
Själv har jag börjat med yoga för att stärka och mjuka upp min kropp inför kommande säsongs golfrundor. Jag ådrog mig ju en tennisarmbåge i höstas och den begränsade min svingförmåga en del. Nu har den läkt riktigt bra även om jag känner av den när jag burit tunga kassar, skottat mycket eller gjort liknande ansträngningar. Jag hoppas förstås kunna bli helt bra med hjälp av yogan.
 
Iyengar Yoga heter varianten jag har provat på en gång och sen gått ett pass. De räcker hela 1 timme och 20 minuter. Även om man inte blir svettig så blir man ordentligt genomkörd och trött. Jag förundras över att jag ändå klarar att utföra rörelserna där man sträcker på sig åt alla håll:).
 
Vår ledare utmanar en verkligen ibland. "Dra bakre armhålan framåt" eller "sträck, lyft upp bakre midjan" är väl inte helt lätt att begripa:). Jag gissar att det är några muskler där som behöver väckas till liv men än är det nog mest på tankenivå jag försöker följa de uppmaningarna. Roligt är det i alla fall och jag hoppas mycket på att bli rörligare och naturligtvis som en följd av det må bättre.
Lite skatliv på det. Först var där en massa skator för de hade lyckats ta ned en talgboll från någons fågelmatning. Innan jag hann ta fram kameran var de bara tre och talgbollen försvunnen. Här tror jag att de faktiskt dissekerar hundbajs för att hitta lite föda. Inte lätt för dem vintertid men skator är inte direkt de jag känner mest med, även om jag tycker de är så vackra i sin till synes svartvita fjäderdräkt. 
 
Lilla blåmesen är så mycket sötare och den bjuder jag på jordnötter i nätpåse.
Efter att den nappat sig en jordnötsbit flyger den till vårt risiga körsbärsträd och tuggar klart.
 
Jag har börjat fundera lite på packning inför resan och undrar om inte min resväska kan vara för liten. Den räckte ju bra till 4 dagarsresorna jag varit på tidigare, men nu ska vi vara borta en hel vecka på, förhoppningsvis soliga, Gran Canaria. Sist jag var på den ön (1971) hade jag fyllt 17 år och besökte Las Palmas tillsammans med väninnan S och hennes pappa. Många glada minnen av sol, bad, god mat, härliga discolåtar och en och annan flirt/förälskelse har jag från den resan:).
 
En fin solnedgång över kära Glassgränd.
Det är ofta vackert nu i januari när solen går ned. Rosa moln, lila skyar eller som här brinnande himmel.
 
Fullmånen har passerat och är nu på väg åt andra hållet. Den här bilden tog jag innan den var full.
Jag är hyfsat nöjd med den här bilden för man ser i alla fall en del av kratrarna där långt borta, men jag skulle vilja ha den helt full så man riktigt ser mångubben:).
 
Idag mår jag riktigt bra för jag kan kura inomhus utan minsta inre krav att gå ut. Istället har jag tid att rensa inomhus bland allt som samlats på hög. Alla ärenden och motionsmåsten lägger jag på hyllan för i detta ruggiga väder vill jag varken ta ut bilen eller gå på promenad. Tidigare dagar har jag gått fram och tillbaka till en databutik för att få hjälp med min mycket sega och trasslande dator. Ett nytt antivirusprogram har jag investerat i vilket inte har gett någon märkbar förbättring även om de fann 103 saker (!) som rensats bort.
 
Åh, vad jag önskar mig en datakunnig person att fråga, en som kan ge begripliga svar eller helst ta över manöverbordet och fixa till problemen. Jag hoppas verkligen att det beslutas om att RUT-avdraget ska gälla för datorhjälp också.
 
Så, nu är januari snart slut och jag har klarat mig från januaridepp i år. Kanske beroende på att solen har synts ganska mycket och att jag har en resa att se fram emot:). 
 

Fototriss - Söt

Kategori: Katter

Veckans tema är Söt och direkt går mina tankar till sötisarna jag har här hemma, Tusse och Desirée. Annars kanske jag kunde ha fotat den läckra Creme Brulée vi åt igår på restaurang Rex men då var kameran hemma. Nej, det får bli alldeles nytagna bilder av mina kära små katter.
 
Desirée trivs bra i sin kartongrestaurang där hon vill bli serverad sin mat. 
Hon är egentligen ännu sötare när hon tittar rakt in i kameran men blixten måste ju undvikas.
 
Visst blir Tusse lite extra söt när han sträcker fram huvudet mot kameran? Men också lite oproportionerlig:).
Eller är han sötast när han sover?
Fler bidrag på temat hittar ni hos Fototriss.

Milano, lite till

Kategori: Resor och utflykter

Nu när jag har bokat en resa till är det väl dags att avsluta berättelsen om förra resan som hände sig så långt tillbaka som i oktober. Några timmar är kvar på utflykten till Milano. Vi ville ju shoppa i shoppingstaden nr 1 även om vi undvek de dyra affärerna.
 
Bakom Duomen fanns en affärsgata där bl.a. H & M:s skylt syntes. Dit gick vi naturligtvis inte in men en affär som hetter Berschka fick ett besök. Dunkadunka-musik gillar ju inte jag men min yngre reskompis följde jag ändå med in. Sen handlade jag lika mycket som hon gjorde:) och kom ut med fin blus och liten jumper med smala ärmar. Jag lade märke till att just ärmarna kändes trängre än de brukar på de flesta plagg jag provade. 
 
Tiden rusade iväg och vi hade tänkt ta oss upp på Katedralens tak och beundra både utsikt och statyer där uppe men vi hittade ingen ingång!!
Vi frågade flera människor och blev visade hit och dit så till slut gav vi helt enkelt upp. Istället beundrade vi konsten på Duomens fasad och gick också in en stund i kyrkan.
Kyrkfönster är alltid vackra men de bilderna blev för suddiga, tyvärr. Efter en stund inne i mörkret var det skönt att komma ut i ljuset till folkmyllret på torget utanför.
Kanske då dagens enda solglimt också dök upp. Mycket sol var det inte i Milano den dagen men vi slapp i alla fall mer regn. 
 
Vår guide hade tjatat om tjuren i gallerian, att vi bara måste in och stampa på dess testiklar. Enligt sägen skulle man då få långt liv. Vilka idéer :)!! 
Innan vi hittade igen den stackars tjuren hann vi bli stressade men till slut dök den upp. Här är den på väg att bli stampad på. Vi fegade då det kändes lite pinsamt och gick bara lite försiktigt över bilden så vi får nog ingen större förlängning av livet:).
 
Annars brukar jag passa på. På Cypern (1983) har jag doppat fötterna vid Afrodites klippa och blivit minst 10 år yngre och i Turkiet (1992) badade jag i en pool med Kleopatras nånting i Pamukkale vilket också skulle göra mig yngre, hi hi hi. Ja, barnsligt sinne har jag i alla fall.
 
Sista bilden från Milano får bli denna söta lilla elbil.
Sådana här stolpar kanske snart börjar pryda våra svenska städer också. De kanske redan finns i större städer men i alla fall inte i Umeå.
 
Hem till hotellet, där de som stannat hemma fått njuta av sol hela dagen (avis), och flerrättersmiddag i storgrupp. Tidigt på måndagmorgon åkte vi iväg till flygplatsen för hemresa. Här landar vi snart i höstlikt Stockholm den 15 oktober 2012.
Och nu är det januari 2013. Ute skiner solen på ljusblå himmel med små molntussar. En blåmes har just tagit en munsbit jordnöt från min fågelmatning. Det är -7° och blåser litegrann. Jag ska ta med mig katterna på en promenad om de inte springer och gömmer sig som de emellanåt får för sig att göra när jag klätt på mig alla ytterkläderna.
 
Ha en fortsatt fin vecka var ni än befinner er!

Fototriss - Vad ligger dig varmt om hjärtat?

Kategori: Katter

Temat för veckans Fototriss är " Vad ligger dig varmt om hjärtat?" och det är tävling med priser från Ving. Temat valdes med utgångspunkt av Vingresors nya symbol, det gyllene hjärtat. Det resmåle jag är nyfiken på är Mauritius. När jag var tonåring hade jag en brevvän därifrån, minns jag.
 
Ämnen som ligger mig varmt om hjärtat är hälso- och miljöfrågor, fred förstås, frihet, fåglar m.m. Det lättaste ur fotosynpunkt är nog de som värmer mitt hjärta varje dag, nämligen mina kära katter. De som varit mina sambos i drygt 7 år nu sen de en septembernatt föddes i en mörkblå plyschiglo i mitt burspråksrum på Haga. De var då fem med kattmamman och fyra syskon, men kvar hos mig idag är Tusse och Desirée. 
 
Här granskas jag av Tusse vars blick är outgrundlig men jag anar ett visst missnöje.
Han gillar att ligga i mitt knä när jag sitter i soffan men om jag håller på att fika samtidigt tycker Tusse inte att jag sitter tillräckligt stilla så då väntar han med att placera sig i knäet. Eller så har jag sagt något dumt:). De förstår mycket mer än man tror, det märks då och då.
 
Vintern har varit kall men just idag (lördag) var det bara -0,5° vilket är väldigt behagligt, tycker jag. Men Desirée var inte så imponerad av den temperaturen på vår promenad.
Det blir så kallt om tassarna och då måste man ju värma dem med jämna mellanrum.
Det är inte lätt att fånga dem på bild så jag blir nöjd. Många bilder måste man ta om det går.
 
Ibland blir det riktigt tokigt som här på extrabilden. Så här konstigt ser det ut när hon får för sig att ruska på skallen precis när jag knäpper:).
Ja, det är verkligen katterna som ligger mig allra varmast om hjärtat. De ger mig så mycket kärlek bara genom att vara sig själva. Sen att de väcker mig på nätterna och kräver olika insatser i tid och otid, det får man bara acceptera. Gilla läget som det heter:).
 
Fler bidrag på temat finner ni hos Fototriss.

Klotter

Kategori: Umeå Stad

Klotter tycker jag normalt inte om då det förfular och förstör men denna bild blev jag riktigt glad av.
Lite mysko med tre ögon men så smart att klottra på snö. Det förstör ju ingens fasad:). Annars har jag inget emot snygg graffiti på lagliga platser. Många trista grå betongväggar i tunnlar och annat skulle bli mycket gladare av lite färgstarka målningar.
 
Ovanstående tillfälliga konstverk fann jag Öst på stan då jag promenerade upp från Konstnärligt Campus vid älven. Det gamla sliperiet där som tidigare var Konsthögskola är en riktigt fin byggnad. Jag gillar speciellt de blå fönstren.
Jag tror huset nu ska användas som utställningslokal. I alla fall läste jag något om det nyligen. Lite inklämt blev det bland alla de nya träbyggnaderna som nu stjäl uppmärksamheten från denna gamling, men det är ju inget att göra åt.
 
Snacka om kyla. Inatt var kallast hittills med -25,4º men det steg som tur var minst 10 grader idag. En promenad på Ersbodaängarna blev det förutom en handlingstur till nära Willys. Då upptäckte jag att det dessutom blåste, så mysigt var det inte utomhus trots vacker blåvit himmel.
 
Nu blir det snart fredagsmys med vännen. Först crepes med kantarellstuvning och senare På Spåret passar bra en kväll som denna. I morgon blir det bio med UMeGänget om vi hittar någon bra film att se. Det finns många men tidpunkten är lite knepig.
 
Trevlig helg önskar jag er också!

Vinterstad

Kategori: Umeå Stad

Soliga dagar gör snölandskapet vackert och jag ville ut och fotografera igår trots kylan som bet i kamerafingrarna. I lördags tog jag och en väninna en promenad längs Umeälven men då var kameran hemma. Lika vackert var det inte igår faktiskt, en del av den frostbenupna växtligheten hade tappat sin vita fägring, men jag tycker det blev fint ändå:).
 
Jag tog bussen till stan och gick ner mot älven. Det första som fångade min blick var detta vackra träd som ligger där Trädgård i Norr förr fanns. Nu ska ju hela området byggas om.
I bakgrunden den byggnad som nu innehåller bl.a. Filmstaden. 
 
Jag fortsatte att gå strandpromenaden österut och tittade upp på vår fina stadskyrka.
Vårt gäng samlas till Julotta varje år där men jag är tyvärr alltid för morgontrött på juldagen. Det är säkert en väldigt fin upplevelse att vara med då, men....det blir liksom inte av.
 
Den enda julotta jag kan minnas jag har varit med på är i Leksands Kyrka 1995 då jag tillbringade en hälsovecka på Masesgården i Dalarna. Det var 25 minusgrader och minibussen vi forslades i var absolut iskall men i kyrkan var det behaglig värme och fin stämning.
 
Under Kyrkbron går jag och ser ytterligare ett läckert träd.
Denna alm eller lind eller vad det nu är står i Döbelns Park och i bakgrunden anas övre delen av Scharinska Villan. Det finns otroligt många fina hus öst på stan.
 
En gång deltog jag i en stadsvandring som skulle handla om just husen öst på stan men den började mitt på torget med Rådhuset och sen slutade den redan här vid ovannämnda villa. En stor besvikelse för mig som ville veta mer om den östra delen av staden även om denna vandring också var intressant.
 
Nu vänder jag huvudet mot älven istället och där står de, de vackra frostklädda buskarna.
Solen har väldigt låga strålar men den visar sig några minuter mer för varje dag i alla fall.
"Bara" minus 11 men oj, vad kylan bet i kinder och näsa, betydligt mer än i fingrarna som bara var bara :) korta fotostunder.
 
Bostadsområdet Öbacka ligger fint mot älven och längre bort ser man de nyaste Öbacka Strand 1, 2 och så småningom 3 och 4.
Fram till vår nyaste skulptur gick jag och vände sen om för att ta sista bilden. Den är inte helt färdig än, klädnypan, för jorden ska byggas upp kring den så det ser ut som att marken nyps ihop. Jag tycker den är läcker redan nu.
Med arkitekthögskolan och nya Bildmuséet i bakgrunden förstår man kanske inte hur stor skulpturen är men nära inpå känner man sig ganska liten:).
 
Sen var det skönt att stiga in i en varm bil och med vännen som sällskap åka ut till vårt nyaste bostadsområde Sandåkern där de hade visning av olika lägenhetstyper. Lite konstiga var de allt med sneda väggar och onödigt långa korridorer men balkongerna var härligt stora. Jag hade hoppats på att få se utsikten från 15 våningen men visningen pågick bara en trappa upp på den andra.
Här är Umeås högsta bostadshus (nästan säker men inte helt?) vid Vännäsvägen som nog ska få sällskap av många fler höghus i år och de kommande då nu de styrande släppt begränsningarna.
 
Vi hann också med att titta in på en trea på Frida Åslunds väg alldeles nära Tvärån och jag blev riktigt förtjust i den. En alldeles fantastiskt fin inglasad balkong och ett alldeles fantastiskt högt pris!!!
Jaja, man kan väl få drömma lite:). Jag tror katterna skulle gilla närheten till ån men jag lyckades inte fundera ut hur kattrappan skulle kunna monteras på det rent vitrappade huset. 

Fototriss - Så här ser det ut där jag är

Kategori: Min närmiljö

Nu är Fototriss åter efter juluppehållet och det är alltid lika efterlängtat:). Temat är det årstidsbundna återkommande "Så här ser det ut där jag är". Jag har tur, dagen är solig och det gör ju tillvaron lite roligare att fotografera.
 
Soluppgången gladde mig och när också reaplanet (finns sådana idag?) dök upp på himlen längtade jag ännu mer efter att åka söderut till den riktigt varma solen. Men här är jag alltså idag, i Umeå.
Klockan är strax efter tio och alltså inte helt ljus ännu.
 
Solen gör småbuskarna hos grannen glittrande med sina frostiga grenar.
Idag ska jag faktiskt ut och fotografera mera trots många minusgrader, -14° just nu, men annars tillbringar jag mycket tid inomhus när det är mörkt ute. Precis som mina kära katter som inte vill kyla ner tassarna i onödan. Här får de sin morgonportion tonfisk vilket de gillar väldigt mycket.
Så här är jag också:).
 
Fler bidrag på temat hittar ni hos Fototriss.

Födelsedag

Kategori: Djur och natur.

Nej, det är inte min födelsedag, inte katternas heller fast de är födda den nionde (september) utan det är helt enkelt denna blogg som idag fyller hela fyra år. Det firar jag med att visa lite dagsfärska vinterbilder.
 
I morse hördes ett ivrigt knackande utanför och där var hackspetten i full aktion på den lilla holken. Jag lyckades inte fånga den på bild just då men en stund senare.
Vacker är han, den större hackspetten trots att han är en sån marodör. Se här hur holken ser ut efter hans framfart. Jag tar för givet att det är en han, men det är ju inte helt säkert:).
I höstas bad jag vaktmästaren laga tidigare hål men den lagningen var ganska värdelös vilket jag också talat om för honom. Inte minst ser man det här!
 
Så fort himlen blir blå vilket den verkligen inte ofta varit denna vinter lyser allt det vita extra vackert och jag bara måste gå ut och fotografera...
..bollpilarna på vår innergård trots att de så många gånger redan hamnat på bild. Jag ledsnar liksom inte på deras skönhet:). Småäpplena är också fina men de ratas av fåglarna som synes.
Vi borde ha andra träd med äpplen som uppskattas, tycker jag, fast dessa blommar fint på försommaren med lila blommor.
 
Mitt lilla körsbärsträd, en skuggmorell, fick en ordentlig törn igår när traktorn backade in i den och knäckte en stor gren. Det blev ett sår på ca 10 x 20 cm vilket oroade mig, men jag tog en promenad och hjärnan arbetade på med olika förslag. Till slut valde jag att pensla såret med olivolja i tanken att den också kommer från gamla träd med kärnfrukter. Sen lade jag på mjuk mossa, lindade om med en ljusgrön fleecefilt och hoppas det hjälper såret att läka.
 
Trädet har sett eländigt ut länge men på något konstigt vis blommar det fint varje år och ger olika mängd sura körsbär att göra saft av eller äta som de är. I fjol prövade jag också på att göra likör och den blev ganska god, inte så söt utan fräscht syrlig. 
 
Apropå bloggen så funderar jag då och då på att sluta skriva men så tar jag bilder som är roliga att visa och så händer något jag gärna berättar om. På något konstigt vis fyller jag den ändå varje vecka men ibland är det inte så lätt:). Nu startar snart Fototriss igen och den utmaningen tycker jag det är roligt att delta i.

Tulpantid

Kategori: Min närmiljö

Inte har jag något speciellt att skriva om, men i väntan på att temperaturen ska bli lite mer behaglig att gå ut i kan jag ju spendera lite tid här. När jag hade min släktmiddag den 28 december ifjol (kul att skriva, låter så längesen:)) fick jag så vackra tulpaner av min brorsdotter.
 
En för mig ny modell med fransade blomblad.
Vitt lyser vackert mot det röda juliga. Efter en vecka hänger de, helt naturligt, men är så fina ändå. Jag försökte vända bilden uppåt men det såg bara konstigt ut. Det får bli en närbild på insidan istället:).
Jag har också köpt mig en vit krukros men den verkar inte må bra, tyvärr. De små hoppfulla knopparna faller av och en del av bladen torkar också fast jag vattnar den. Men av tulpanbuketten återstår nu två vitglänsande blommor i ett litet glas på mitt köksbord att glädjas åt.
 
Ett annat glädjeämne eller ska man säga njutning är en fin chokladask.
Jag fick den i julklapp men har öppnat den först nu. Visst ser bitarna läckra ut, nästan så man inte vill röra dem? Men det gör jag:).
 
Idag hade utlovats endast -4° och sol. Solen finns men det är -12° utomhus och inte alls lika lockande. Både jag och katterna är besvikna. De föredrar att ligga nära elementen istället och jag, jag får väl bylta på mig för lite sol vill jag möta idag på min promenad.
 
Ikväll blir det spelkväll med två väninnor. Vi ska testa ett nytt spel jag fått av min systerdotter som jag provat på två gånger. Carcassone heter det och jag hoppas klara av att både spela och lära ut det. Till det ska vi njuta av ost och kex samt valfri dryck. En trevlig helg önskar jag också er andra!

Litet Nyårsfirande

Kategori: Festligt

I år, läs ifjol, valde jag och vännen ett stillsamt firande tillsammans i hans hem på Kungsgatan. Inget direkt planerande men lite fint ville man ju göra så jag fann lite silverglitter att lägga på bordet och han fann vackra gamla tallrikar och glas som han ärvt till nyårsbordets prydnad.
Riktig champagne skulle det också vara hade vi bestämt men till skillnad från mousserande vin är det ordentligt tryck i den äkta drycken, märkte vi. Det hade vi inte riktigt räknat med:). Pang, korken flög i taket och ut forsade det  lite för mycket av det skummande. Här torkas golv:).
Det räckte ändå det som var kvar och smakade väldigt gott. Här serverar vännen iklädd fin nyårsslips till förrätten, räk- och kräftcanapé med romtopp.
God den också. Vi gjorde det enkelt för oss och köpte en färdig meny på restaurang Droskan som ligger alldeles i närheten. Många hade tänkt likadant så det var lång kö strax före kl 18.
Här skålar jag iklädd lila nyårsmundering. Många år när jag mådde för dåligt för att vistas bland glada människor till nyår så firade jag helt ensam. Ändå klädde jag upp mig och gjorde mig fin med bl.a. lila naglar som ikväll samt lagade god mat till bara mig. Denna lila långklänning har funnits med ända sen dess (inköpt på rea hos Leana), men halsbandet är alldeles fräscht, en gåva från Yves Rocher:).
 
Varmrätten bestod av oxfilé med rotfruktsgratäng och murkelsås, men jag fick laxfjäril istället. Helt okej båda.
Sen fanns inte plats för någon efterrätt i våra magar utan vi flyttade till TV-soffan och skrattade loss till Tony Curtis, Marilyn Monroe och Jack Lemmon i "Hetaste laget" istället. Vilken härlig film! Visst har jag sett den tidigare, både på bio och hemma i tv-soffan men nu var det faktiskt längesen.
 
Dags för ännu en godsak. Vännen vispade grädde och jag följde recept med kaffe och farinsocker bl.a. Gissa vad jag kommer med?
Just det, en läcker Irish Coffée gjord på whisky med tjejsmak (enl kunnig väninna). Jag tycker inte om whisky egentligen men som god kaffedrink smakar den fint. Det var skotsk whisky och då ska drycken egentligen kallas Gaelic coffée läser jag på Google men vaddå?
Lika god är den ändå i snygga glas som vännen fått av sin forna arbetsgivare som han extrajobbat åt ganska mycket de senaste månaderna.
 
Jo, så småningom orkade vi med efterrätten också, vaniljpannacotta med stora, fina hallon i små porslinsskålar vi fick behålla. Midnatt närmade sig och vi byltade på oss för att klara av att stå ute en längre stund och begav oss mot stadens centrum. Det var 0° och blev tyvärr väldigt varmt emellanåt. I alla fall jag var för påbyltad:). Jag hade dessutom missat att ta med mig mina broddar och det var ganska rejält halkigt. Tur att jag hade någon att hålla i:).
Massor med folk drog som ett lämmeltåg i samma riktning som vi, gled nerför tvärgatorna mot kajen och fyllde Rådhusparken. Vi valde att ställa oss en bit bort, lite mindre trångt bland smutsiga snöhögar men med hyfsat bra utsikt över älven mot parken på Teg där fyrverkerierna skulle skjutas upp. Från scenen hördes vacker kvinnosång, någon för mig okänd Ellinor sjöng strax före tolvslaget.
 
Men sen blev det tyst och viss förvirring uppstod då vi hade förväntat oss någon slags gemensam nyårshälsning exakt kl 00. Istället hördes spridda "Gott Nytt År" och vi gjorde detsamma med kram och puss som det skall vara:). Lite snopet ändå när vi gärna varit med i någon slags kollektiv upplevelse av att fira in nyåret tillsammans med tusentals andra umebor eller besökande. Sen läste jag i tidningen att det var tekniska problem så ljudet försvann precis när året skulle ropas in.
 
Den första raketen kom inte från det stora firandet utan det var någon privat på Tegssidan av älven som sköt upp den. 
En del kameror har speciella inställningar för fyrverkerier men det har inte jag hittat hos min så bilderna är väl sisådär men jag visar de bästa. Den här duger väl?
Ett fantastiskt fyrverkeri hade utlovats, det femte största i landet, men det blev lite av ett antiklimax då vädret störde. Så märkvärdigt var det inte, tyckte vi. Visserligen small det som bara den och mina öronproppar låg kvar i handväskan därhemma, men mycket syntes helt enkelt inte. Det läste vi också i tidningen två dagar senare. 
Det är ju härligt ändå att få vara med när himlen färgas ömsom rosa, ömsom grön. Sen small det ännu mycket högre och hela tillvaron blev rosaskimrande :) ...
..fast just det fyrverkeriet syntes inte då raketerna skjutits upp 200 meter högt ovan täckande regnmoln. Det regnade inte men småstänkte och kändes fuktigt i luften.
Denna raket var läcker med glitter som liksom regnade ner över Umeälvens snö och is. Det får bli den sista bilden i detta inlägg. En fin nyårsafton med en kär vän betyder mycket! Hoppas ni också fick ett fint firande med massor av positiva tankar och hopp inför det nya året:).