Barbro S

Januaribetraktelser
Svårt med rubriker ibland:). Denna låter märkvärdigare än det är. Ute viner vinden och blöt, tung snö täcker marken allt mer. Jag småskottar lite då och då så det inte blir för tungt för relativt muskelsvaga mig. Här är en annan skottare, vår vaktmästare som tar rejäla snötyngder när förrådstaken ska bli fri från snö. Bilderna är från förra veckan då solen sken.
Själv har jag börjat med yoga för att stärka och mjuka upp min kropp inför kommande säsongs golfrundor. Jag ådrog mig ju en tennisarmbåge i höstas och den begränsade min svingförmåga en del. Nu har den läkt riktigt bra även om jag känner av den när jag burit tunga kassar, skottat mycket eller gjort liknande ansträngningar. Jag hoppas förstås kunna bli helt bra med hjälp av yogan.
 
Iyengar Yoga heter varianten jag har provat på en gång och sen gått ett pass. De räcker hela 1 timme och 20 minuter. Även om man inte blir svettig så blir man ordentligt genomkörd och trött. Jag förundras över att jag ändå klarar att utföra rörelserna där man sträcker på sig åt alla håll:).
 
Vår ledare utmanar en verkligen ibland. "Dra bakre armhålan framåt" eller "sträck, lyft upp bakre midjan" är väl inte helt lätt att begripa:). Jag gissar att det är några muskler där som behöver väckas till liv men än är det nog mest på tankenivå jag försöker följa de uppmaningarna. Roligt är det i alla fall och jag hoppas mycket på att bli rörligare och naturligtvis som en följd av det må bättre.
Lite skatliv på det. Först var där en massa skator för de hade lyckats ta ned en talgboll från någons fågelmatning. Innan jag hann ta fram kameran var de bara tre och talgbollen försvunnen. Här tror jag att de faktiskt dissekerar hundbajs för att hitta lite föda. Inte lätt för dem vintertid men skator är inte direkt de jag känner mest med, även om jag tycker de är så vackra i sin till synes svartvita fjäderdräkt. 
 
Lilla blåmesen är så mycket sötare och den bjuder jag på jordnötter i nätpåse.
Efter att den nappat sig en jordnötsbit flyger den till vårt risiga körsbärsträd och tuggar klart.
 
Jag har börjat fundera lite på packning inför resan och undrar om inte min resväska kan vara för liten. Den räckte ju bra till 4 dagarsresorna jag varit på tidigare, men nu ska vi vara borta en hel vecka på, förhoppningsvis soliga, Gran Canaria. Sist jag var på den ön (1971) hade jag fyllt 17 år och besökte Las Palmas tillsammans med väninnan S och hennes pappa. Många glada minnen av sol, bad, god mat, härliga discolåtar och en och annan flirt/förälskelse har jag från den resan:).
 
En fin solnedgång över kära Glassgränd.
Det är ofta vackert nu i januari när solen går ned. Rosa moln, lila skyar eller som här brinnande himmel.
 
Fullmånen har passerat och är nu på väg åt andra hållet. Den här bilden tog jag innan den var full.
Jag är hyfsat nöjd med den här bilden för man ser i alla fall en del av kratrarna där långt borta, men jag skulle vilja ha den helt full så man riktigt ser mångubben:).
 
Idag mår jag riktigt bra för jag kan kura inomhus utan minsta inre krav att gå ut. Istället har jag tid att rensa inomhus bland allt som samlats på hög. Alla ärenden och motionsmåsten lägger jag på hyllan för i detta ruggiga väder vill jag varken ta ut bilen eller gå på promenad. Tidigare dagar har jag gått fram och tillbaka till en databutik för att få hjälp med min mycket sega och trasslande dator. Ett nytt antivirusprogram har jag investerat i vilket inte har gett någon märkbar förbättring även om de fann 103 saker (!) som rensats bort.
 
Åh, vad jag önskar mig en datakunnig person att fråga, en som kan ge begripliga svar eller helst ta över manöverbordet och fixa till problemen. Jag hoppas verkligen att det beslutas om att RUT-avdraget ska gälla för datorhjälp också.
 
Så, nu är januari snart slut och jag har klarat mig från januaridepp i år. Kanske beroende på att solen har synts ganska mycket och att jag har en resa att se fram emot:).