konstbarbro

Örnsköldsvik, em och kväll

Kategori: Resor och utflykter

Såå, nu ska jag avsluta resan till Ö-vik som faktiskt tilldrog sig för exakt en månad sen. Inte lätt att hinna med skördemånaden augusti då också orienterandet börjar igen efter uppehållet sen midsommar.

Från muséets bildande gick vi tillbaka till centrum för lite shopping. Ett par sandaler skulle jag ha och ett par Ecco med röda remmar blev så småninom mina, men den historien hoppar jag över. En av kvinnorna ville till Cubus och jag hängde med för det är en affär jag aldrig besökt men ofta sett TV-reklam om. Vilka fina färger på plaggen, härliga sommarpasteller så jag föll för en kofta och ett par myspysbyxor för 99 kr styck. Rea! När jag kom till kassan sa expediten att de hade erbjudande om att köpa tre plagg men bara betala för två. Så trevligt, tänkte jag och valde mig en fin v-ringad tröja för 0 kronor:).

Under tiden gick herrarna på Claes Ohlssons! Vi besökte också en designbutik innan jag drog med mina vänner till Hans Hedbergsmuséet som inryms i denna stora glasbyggnad vid kajen.

Hans Hedberg är känd för sin jättelika frukter och annat. Här en läcker oljedroppe som håller på att rinna iväg:)..

Och här står jag med några av hans ägg. I bakgrunden ser ni ett saftigt päron. Nästan så att man vill smaka av det.

Till slut en boll med hål i som jag också gillar skarpt. En cell i ett getingbo, kanske, eller har ni något bättre förslag?

När det ser ut så här utanför byggnaden vill man inte stanna inne länge så vi gick snabbt ut i solens värme igen.

Tiden gick fort och vi började bli hungriga. Museipersonalen hade rekommenderat två restauranger och vi hamnade på rest Mammamia där vi började med att släcka törsten.

De gröna flaskorna innehöll en belgisk ölsort, tror jag det var, som både B och R uppskattade. Till det valde vi olika rätter ur den italienska menyn, bl.a lasagne och annan pasta samt min Caesarsallad med läckra scampispett. Jag vet inte om bilden förmedlar det. Ibland är det ganska svårt att fotografera mat så att det ser riktigt gott ut, märker jag, men jag tar med bilden i alla fall.

Jo, det vattnas i min mun nu när jag ser tallriken. Åh, så gott det var. Upplevelsen blir extra bra när man får sitta utomhus i mysig miljö.

Som här där hela gruppen sitter under ett träd i en liten gång intill ett trähus med fina blommor i rabatten. Inte bara levande blommor utan även vallmo i glas med belysning. Sådana hade ingen av oss sett tidigare.

Inuti restaurangen hängde hockeybilder och -tröjor av alla de slag. Jag gillade den med pingvin på bäst och det måste ju vara Penguins något. H snabbkontaktade sonen som upplyste oss om att de heter Pittsburg Penguins och är det bästa laget. Vilken bra smak jag har:).

Till slut flanerade vi långsamt genom stadens gator och funderade lite över alla flaggor som prydde gågatorna.

De flesta lyckades vi identifiera men inte nr 2 från vänster och några till med liknande färger. Är det någon som känner igen den?

Örnsköldsvik är en fin sommarstad som gjorde mig positivt inställd till att åka dit igen. Många fina trähus och ett trevligt centrum med vatten och gröna platser nära. Till slut gick vi mot stationsbyggnaden granne med Kulturfabriken. Lite svårt få modernt och gammalt att passa ihop så det blir bra. Vår Östra station i Umeå är en snyggare byggnad, tycker jag.

Till vår glädje och stora förvåning kom och avgick tåget exakt på minuten.

Nja, nästan i alla fall:). En härlig utflykt och ganska mysigt att titta tillbaka nu när sommaren nästan är slut.

Fototriss - Vid vatten

Kategori: Djur och natur.

Denna vecka ger fototriss oss ett riktigt favorittema för min del "vid vatten". Jag har massor av sådana bilder efter min vistelse i stugan men även i övrigt. Då det ska vara så aktuella bilder som möjligt blir detta mitt bidrag. Dagsaktuella är de inte då strilregnet och gråmulen dag samt ett besök på bondens marknad gjorde att jag inte befann mig vid vatten alls. Ja, förutom de droppar som vätte mig när jag cyklade ner till stadens centrum:).

Vid vatten kan man t.ex ha kräftkalas.

Goda kräftor, först några svenska färska och sen ett paket kinesiska vildfångade frysta tillsammans med gamla vänner vid lilla Kullasjön.

Vid vatten kan man också flanera som här längs med Umeälven där bl.a. fiskerestaurangen Sjöbris ligger förtöjd vid kajen och bredvid den lilla räkbåten M/S Sandskär som tar grupper med ut på tur hela sommaren.

Är man katt kan man också spana på änder vid vattnet, fåglar som matte envisas med att mata närhelst de kommer på besök.

Just här tittar Desirée på mig istället när jag kommer och stör spanet:).

Fler bidrag på samma tema hittar ni hos Fototriss.

Svamp- och bärlycka

Kategori: Djur och natur.

Ibland har man tur. Idag känns som en riktig lyckodag då vi åkte ut till min brors skogsskifte för att leta kantareller och det fanns många fler än jag förväntat mig. De lyser som solen där de sticker upp ur mossan och under löv men även vi sken som solar när vi fyllde våra korgar lätt och snabbt. Vi tog de stora och lät de små stå på tillväxt. Antingen plockar min storebror dem när han kommer nästa vecka eller så finns de kvar när jag återvänder dit någon gång i mitten på september. Ja, har jag otur kan ju någon okänd springa på dem men de brukar inte hitta dit så lätt, peppar, peppar.

Jag hade inte kameran med utan dessa bilder togs när vi kommit hem. Min kompis plockade också en bukett lingon så hennes korg blev extra fin.

Min korg var större så skörden ser mindre ut men nog räcker det för mig:).

Stora och fina men två små maskar och en mini mini snigel i sitt skal fann jag vid rensningen.

En annan som njuter av bären utanför mitt fönster är skatan.

Se så många kärnor som ligger på mitt förrådstak. Jag och grannen har plockat många liter i lilla skuggmorellen men de som hänger högst upp når bara skatorna. Inte mig emot. Visst blir det lite skräpigt men en ordentlig regnskur så spolas tak och gata ren.

Jag får väl önska er en trevlig helg. Jag har haft intensiva dagar och är ordentligt trött så det ska bli skönt att ta det lite lugnare i helgen. Ett besök på Bondens marknad är i alla fall inbokat.

Ormmöte på Hässningbergets topp

Kategori: Resor och utflykter

I söndags besökte några NF:are Hässningbergets naturreservat som ligger mellan byarna Skravelsjö och Klabböle någon mil utanför Umeå. Vi följde vandringsleden upp mot toppen med bara lätt stigning och behaglig takt i ca 1,5 km. Där bänk fanns slog vi oss ned och beundrade utsikten över nejden.

Fint med mossor, lavar, vindpinade tallar och här och var lite döda träd som det ju ska vara i orörd skog. Här ett läckert trädspöke som väl kunde passa i en Sagan om ringen scen eller?

Man kan nästan höra trädet sucka över sitt öde att aldrig få lägga sig ned och vila någon gång:).

Utanför toppstugan var det redan upptaget och inuti ville vi inte sitta då vädret var för fint.

Istället fann vi en stor härligt mossbelupen sten att vila och fika på. H kan anas sittande på stenen strax höger om stugan.

Efter pausen såg vi oss omkring och fann massor av stora fina blåbär som ville bli plockade. I ett naturreservat får man inte ta med sig någonting, varken sten, gren, lav eller mossa men bär och svamp får man plocka. Jag gick en bit bort, tur tycker jag så här i efterhand för ganska nära stenen vi suttit på fann H som kanske inte lockades av blåbären som vi andra en svart orm alldeles stilla.

Jag var tvungen att peta försiktigt på den för att se om den levde och det gjorde den som synes med huvudet lyft redo för anfall. Något tydligt zickzackmönster syntes inte men det finns en svart huggormsras också.

Den är ganska liten om ni jämför med lingonriset bredvid men inte desto mindre hotfull. Jag tog förstås massor med bilder men vågade inte gå så nära så ingen blev jättebra. Istället visar jag fler av de halvbra jag tog:).

Här kan man se att den är lite bredare på mitten så troligtvis har den just svalt en sork eller liknande. Det kan också förklara att den var så slö och låg stilla tills vi hade granskat den färdigt.

Jag avslutar med en ormblick.

Det är för mig väldigt ovanligt att möta orm trots att jag så ofta är i skogen. I fjol såg jag två överkörda på Kullavägen men levande var det många många år sen jag mötte.

Vandringen neråt blev som väntat jobbigare för benen men var ändå ganska lättvandrat genom vacker gammskog.

Lysande tegelröda och mörkröda kremlor kantade stigen men knappt någon sopp. Jo, däruppe sa jag högt -"Nu fattas bara lite kantareller också." efter orm och blåbär och vips föll min blick på några blekgula svampar precis där jag stod:))). Blekta och delvis torkade men tillräckligt för att ge mig en god smörgås när jag kom hem.

Vi stannade till vid Klabbölebänken och såg ut över byn.

Vita plastmashmallows som vanligt på åkrarna. Kul ser det ut men inte är det vackert och allt annat än miljövänligt, tycker jag, med tanke på mängden plast som går åt.

Totalt gick vi 3,3 km. Vi var bara fyra men samtalet flöt på så lätt mellan det privata och det allmänna, från konkreta saker som svamp och utsiktspunkter till mer filosofiska resonemang om osynliga ting tillbaka till samhällsfrågor m.m. En mycket skön utflyktsdag var det och sen återvände jag till stugan, packade ihop, tog katterna med mig och är nu tillbaka i staden igen. 

Fototriss - Solitär

Kategori: Djur och natur.

Veckans trisstema är solitär vilket är ett ord som betyder att leva eller förekomma ensam, enligt min blå ordbok. Själv tänker jag på speciell också, något/någon som är sig självt nog och liksom sticker upp lite i sin omgivning. Därför valde jag dessa tre aktuella bilder.

I Umeå där jag bor finns inte många höghus idag. Ett av dem är Scandic Plaza som kanske kan kallas solitär där den höjer sig högt över de äldre husen i sin omgivning.

Jag vet att solitär inte alls har med höjd att göra men för mig kändes det rätt. Jag är inte speciellt förtjust i höghus men det är bara att gilla läget då stadsplanen nyss har reviderats. Det ska nu tillåtas fler byggnader med upp till 13 våningar, tyvärr. Nu har vi mest 3-4 våningshus i centrum.

En ståtlig växt som gärna lyser ensam är väl solrosen. En äkta solitär.

Nu är just denna del i min solroshäck men jag satte flera sorter och denna var snabbast att slå ut. De andra vill bli ännu högre så jag får vänta på deras solgula blommor ett tag till.

Min katt Tusse vill också räknas som solitär och klättrade högt upp ovan oss andra som ännu står på marken bland alla andra ...(ja, vad heter motsatsen till solitär??)

Detta blev mitt något haltande bidrag till trisstemat solitär. Många fler bidrag hittar ni hos Fototriss.

Mera Ö-vik

Kategori: Resor och utflykter

Jajamän, inte är Ö-viksresan färdigbloggad ännu, inte Barcelonaresan heller egentligen men det kom lite annat emellan:).

Efter den mysiga fikastunden utanför muséet gick vi in och beskådade dess utställningar. Först var det foton på arbetslivet under 50-60-tal m.m. i Ö-vik med omnejd. Där kände jag igen en telefonväxel som jag faktiskt arbetade med 1973-75 på Esso Motor Hotel ute på Teg. Kul:)!

En trappa upp fanns vackra klänningar att beundra.

B som arbetat inom konfektion tittar intresserat. Jag tycker de flesta är helläckra men eftersom jag gillar mer färg väljer jag en av dem nedan till min favorit.

Den lila, både för färgen och att jag gillar draperingar och veck. Till den lilla hatten nedan.

Den svartvita med snurr förstås även om jag inte riktigt har frisyr för den, tror jag. Roligt att fantisera i alla fall.

Denna respektingivande ståldam mötte oss i en korridor. Visst är hon vacker?

En snabbtitt på utställningen om Eilert Pilarm och sen ut igen i det vackra sommarvädret.

Jag hade tänkt göra ett längre inlägg men bildvisningen trasslar så det får bli senare. Och det kanske är lika bra då jag nu ska iväg till stan och sen stugan för att förbereda för kvällens kräftkalas.

Ha en trevlig helg ni också. Vi har också en vandring inplanerad på söndag med NF:arna. Upp på Hässningsberget ska vi och de har lovat fint väder så det tror jag blir en härlig utflykt.

Stuglämning

Kategori: Djur och natur.

Ja, nu har jag tagit med mig mina katter, lämnat stugboendet och återvänt hem till Glassgränd. Alltid vemodigt och jag tvekade länge men kvällarna blev för mörka och ensamma nu när närmaste grannen flyttat hem.

Så här såg det ut en fullmånenatt nyligen vi fyratiden då det börjar bli ljust igen.

Visst ser ni fullmånen blygt titta upp bland träden? Plattorna går mot utedasset men nu är jag hemma i moderniteterna igen. Det är bekvämt:)!

Kvällen innan bjöd på rosa moln. Sådana är det härligt att vandra på ibland.

Klockan var drygt 21 bara men kvällsmörkret kommer allt snabbare. Inatt har jag alltså sovit hemma och jag märkte att det är betydligt mörkare i staden än ute på stugan. Kanske det är sjön som gör det ljusare?

Jag håller mig kvar i ljusfunderingar. Sensommaren gör ljuset och färgerna mjukare. Se så fint sjöns medelhavsblå vatten omger min Tusse på bryggan.

Han piggnar till när han kommer hit hem där han har sitt revir. Full fart hela tiden och han vill bara ut ut ut fast jag tycker han ska vila lite emellan. På stugan sover han inne hela natten men här vill han utomhus fortast möjligt. Sen halv två har han varit igång fast det småregnade inatt. Men det var en skön varm natt, hela +18° såg jag när jag släppte ut dem.

Till stugfolkets glädje har igelkottarna återvänt till området. Som jag berättat tidigare har vi sett en men nu har det dykt upp en till som också gillar kattmaten.

Vi får hoppas att de är av olika kön så det bildas en liten igelkottfamilj så småningom.

Redan på fredag ska jag tillbaka till stugan för då är det dags för den årliga kräftfesten för mig och två av mina väninnor sen Hotell Dragonen-tiden (1980-). Jag vet inte om jag tar katterna med mig eller inte, beror lite på vädret.

Fototriss - Så här ser det ut där jag är idag.

Kategori: Djur och natur.

Så kom då temat jag förväntade mig sist, det fyra gånger årligen återkommande " Så här ser det ut där jag är idag". Jag gör ett inlägg men kan inte lägga upp det i fototriss för jag är inte hemma när man får länka till inlägget, från midnatt inatt. Det får bli senare om jag kommer hem inom de närmaste dagarna.

Jag bor fortfarande ute på stugan och även om kvällarna är mörkare och det lyser i färre grannstugor så är det ännu ljuvliga dagar vid sjön. I veckan har vi haft lite regn och efter en skur såg det ut så här.

Dubbla regnbågar är väl inte så vanligt? Klockan är ca halv sju på kvällen.

Lite senare eller tidigare, beror på hur man ser det, är denna nattliga bild på älvor som dansar eller ångslöjor som stiger från vattenytan, också beroende på hur man väljer att betrakta naturen:).

Jag skulle tippa att klockan är ca 4 på morgonen för det är då lilla katten brukar vilja in när hon har gått ut vid två.

Min sista bild är också en ändbild:), änder som tigger mat och Tusse som vill skrämmas. Egentligen går han bara ned för att dricka av sjövattnet.

Vårt fina sjö ger dricksvatten till Umeå stad och är mycket gott att dricka.
Mina bilder är lite molniga men nu har solen hittat tillbaka och ska finnas med ett tag om väderrapporten stämmer. Jag har inte badat sen förra torsdagen som var sista varma dagen innan regn och kallblåst dök upp men kanske det finns chans till fler dopp framöver.

Fler bidrag till temat hittar ni här från midnatt.

Bärplockning

Kategori: Djur och natur.

En liten extrahemutflykt för att ta hand om alla bär som mognar i en rasande fart denna skördetid. Min skuggmorell dignar av bär och idag har jag plockat in två liter som ska bli till saft senare i år. Först skölja av dem och in i frysen. Så här såg en del av trädet ut för en vecka sen.

De har alltså blivit mera mörkröda och saftiga idag. Det lustiga är att just denna gren är bruten men bären mognar ändå. När de är bortplockade ska jag beskära trädet men nu gäller att försöka få in så mycket bär som möjligt innan skatorna börjar ta för sig och lämna spår på förrådstak och annat. Men det är lite otäckt att stå på kökspallen för att nå så högt som möjligt, känns lite darrigt i benen.

Bakom huset plockar jag vildhallon och rensar från småmask, i år ovanligt många, tyvärr, men hallonen är supergoda. Sen gick jag också runt hörnet för att plocka in de svarta vinbären, stora Öjebyn, tror jag de heter, en E-planta. Det ska visst betyda något speciellt bra men jag kommer inte ihåg vad just nu:). I den busken fann jag en jättelarv, en sån där som inte kravlar som vanliga larver utan den har fötter både fram och bak och kan se jätterolig ut när den går. Som ett Ω.

Sådana har jag mött massor av i skogen, de är så söta men de är små till skillnad från denna som faktiskt liknade en gren väldigt mycket. Tur jag inte tog i den utan bara upptäckte den med ögat. Då undslapp mig inget fasans skrik, ett sånt där som bara flyger ur en och sen skäms man för det var ju ett ganska ofarligt väsen man råkade på ändå:).

Jag tror inte det är en fjärilslarv så den kan nog aldrig bli så vacker som denna Amiral som i mängder fladdrar omkring på min grannes plymspireabuske.

Med detta önskar jag er en trevlig helg. På söndag ska vi besöka Umedalens Skulpturpark och vandra runt bland alla läckra (mer eller mindre) installationer någon dryg timme innan vi avslutar på Bistro Le Garage, en fin restaurang i området. Jag hoppas många New Friendare kommer och att vädret blir fint.

Framme i Örnsköldsvik

Kategori: Resor och utflykter

Örnsköldsvik möter oss med solsken och ljumma vindar när vi stiger av tåget på centralstationen som faktiskt är något mer pampig än vår i Umeå, tycker jag. Kanske inte byggnadsmässigt då vi har vackra limträbalkar i kors innanför glasväggar men jag upplever den mer livaktig med företag och aktiviteter runt omkring. Eller så är jag bara på väldigt gott humör:).

Utsikten från perrongen över bussar och hamn är fin.

Vi vandrar rakt fram mot torget och på vägen dit ser vi en trafikskylt vi nog aldrig sett förut.

Här får man alltså inte gå längre ser den ut att betyda men det struntar alla i som synes:).

På Stora Torget står denna kämpande häst som drar en körkarl som inte får vara med på bild. Sörköraren  heter skulpturen men jag har inte lyckats hitta vem som gjort den.

Efter en stunds fundering om riktning och annat går vi vidare mot Örnparken.

Där det naturligtvis finns en staty av en örn som står i mitten av fontänen framför. Här en närmare bild.

Denna läckra skulptur är gjord av självaste Bruno Liljefors och visst är den inte bara vacker utan även respektingivande?

Vi passerar ett stort blomsterarrangemang som visar sig vara gjort av grönsaker enbart. Hur häftigt som helst men det blev tyvärr inte bra på bild. Nu närmar vi oss muséet som är vårt första mål denna fina fredag.

Vår grupp bestående av lite äldre ljushyade personer samt unga mörkhyade på väg åt andra hållet.  

Väl framme vid byggnaden möts vi av denna roliga staty av Bror Marklund som ser ut att vilja springa iväg bort från muséet.

Gestalt i storm heter den.

Vi själva är lite trötta av vår vandring i den varma solen men framförallt mycket fikasugna. Muséets personal är väldigt tillmötesgående då vi önskar sitta utomhus. De bär helt enkelt ut bord och stolar och vi får välja en plats delvis i skugga för att koppla av en stund.

Där erbjuds gott fika och de flesta av oss smakar på museikakan som inte bara är vacker utan också väldigt god, lite som en dammsugare eller myrstack inuti om ni vet vad jag menar.

Kakan vilar på ett fat av den vackra servisen Blå blom som jag också har delar av i mitt skåp här hemma.

Nu har regnet slutat falla och jag kan se en liten blå himmelsfläck vilket lockar mig ut och tillbaka till mina katter på stugan. Jag har dem inomhus då det var så blött ute men nu vill de nog hemskt gärna bli utsläppta igen. Vi hade tänkt plocka blåbär idag, jag och en väninna, men det får bli när det torkat upp. Lite mer om Ö-vikstrippen kommer senare.

Fototriss - Skruvat

Kategori: Resor och utflykter

Fototriss är tillbaka efter sommaruppehållet och börjar med en tuff utmaning till oss trissare, nämligen temat Skruvat. Jag hade hoppats på något enklare som hur ser det ut där du är idag, t. ex., men det kanske var lika bra då dagen bjuder på hällregn.

Jag väljer tre bilder från vår utflykt till Örnsköldsvik och ja, så lätt var det inte att få till det:). Denna byggnad som speglar så fint har ett reklamtorn som väl ser lite skruvat ut???

Tittar man till vänster mot vattnet ser man denna inplastade kran som måste innehålla miljoner skruvar, alltså skruvat, eller hur? Man kunde tänka sig den som ett konstverk av Christie. Visst hette han så, han som sveper in byggnader i Berlin m. fl. stora städer?

Min sista bild är ännu mera skruvad, åtminstone förklaringen, att denna man som vilar helt utslagen på sin båt har skruvat massor innan han unnade sig denna vila. Nu kanske han skruvar på sig också för jag tog bilden likt en otrevlig paparazzi inifrån spegelbyggnaden ovan, utan att fråga om lov.

Det var mitt bidrag till veckans tema. Alla andras bidrag hittar ni här.

Mot Örnsköldsvik

Kategori: Resor och utflykter

Så sitter vi då åter på fina snabbtåget som susar fram längs nybyggda Botniabanan. Fortfarande står det skrivet "Tjuvstart" på ena vagnen eftersom hela Botniabanan ännu inte är färdigbyggd, men till Ö-vik kommer man i alla fall. Stationen efter Hörnefors är Nordmaling och den bjuder inte på någon vacker utsikt direkt.

De få gånger jag har besökt Nordmaling centrum har jag slagits av hur tråkigt det både ser ut och känns i samhället. Avslaget, dött och dystert även om där finns enstaka vackra trähus att beundra. Lite som om utvecklingen stannat av och samhället gett upp. Jag kanske har haft otur men stationsutsikten ger mig lite samma känsla. Man kan hoppas att just Botniabanan ändå ger utvecklingen en positiv skjuts.

I bilden ovan ser ni spegelbilden av fotografen och här kommer jag.

Jag, en glad resenär i  motljus ute på längre sommarutflykt. 

Nästa stopp är Husum och där blickar husen ner från en vacker grönskande sluttning som jag dock inte hinner få med på bild utan detta är vad som fastnade:).

Visst ser här betydligt trevligare ut än stationen före?

Örnsköldsvik har två stationer redan färdigställda till skillnad från Umeå där C inte är i bruk ännu. Här är Ö-vik Norra.

Gången som leder dit är så fin med träribbor som silar ljus och ett tak fullt av grönska.

Snart framme som synes och nu går jag ut i dagen istället för att sitta här framför datorn och uggla. Ha det så gott tills vi ses igen, då har vi stigit ut från tåget till en härlig sommardag i Örnsköldsvik, Eagleshieldsbay på engelska:).

Premiärtur Botniabanan

Kategori: Resor och utflykter

I fredags var det dags att stiga på snabba tåget från Umeå Östra Station och svischa iväg de elva milen till grannstaden Örnsköldsvik på bara 55 minuter. Vi var fem förväntansfulla New Friends som inväntade tåget och hör och häpna: Det avgick på utsatt tid både dit och hem! Riktigt förvånansvärt med tanke på alla skriverier i tidningarna om förseningar och inställda tåg. Vi hade alltså tur:).

B o R, ett av paren som funnit varandra i vår singelförening.

Tåget startade mjukt men snabbt kände man fartökningen och landskapet rusade förbi därute medan vi satt bekvämt tillbakalutade i det fina tåget, inte X2000 som jag trodde utan något annat som jag ännu inte vet vad det kallas. Jag var riktigt långsam med kameran och så här blev det när jag skulle föreviga vindkraftverken i Hörnefors.

Soligt som synes och ett tågfönster men inte så mycket vindkraft direkt:).

Första stoppet var Hörnefors Central och där såg det ut så här genom inte alldeles rent tågfönster.

Fin utsikt över Hörneån. Längre än så kommer jag inte idag. Fortsättning följer!

Jag är bloggare för varenda unge i Unicef och vill slå ett slag för hjälp till svältkatastrofen i Somalia.
Bloggbanner afrikas horn 230 170