Barbro S

Fototriss - Rosa

Med anledning av Rosa Bandet-kampanjen vill Helena denna vecka att vi ska fotografera på temat rosa och om vi vill stödja kampanjen.

Ute skvätter det lite regn bland naturens höstbrunmurriga färger och inomhus har jag märkligt nog brist på rosa ting. En enstaka engelsk pelargon gör ingen triss. Så då måste (:)) jag hålla mig kvar i Venedig ett tag till.

Duvorna på Markusplatsen var inte så många men tittade man upp en bit såg man dem.

Vilken tur att lyktorna var svagt rosafärgade.

Vackra hus fanns det gott om och dessa skiftar väl ändå i rosa, eller hur?

Gondoljären pekade på en och sa att den byggdes för 500 år sedan och sen pekade han på den bredvid som byggdes för "bara" 300 år sen för att visa på skillnader i arkitektur. Nu minns jag inte vilken ålder just detta hus, som låg vid Canal Grande nära Rialtobron, hade.

Nästa byggnad som påminner om den ovan ligger däremot vid lagunen inte så långt från Marcusplatsen när vi kom med båt från Punta Sabbiani.


Fler bilder med rosa tema hittar ni här.

#1 - anne-lie

Venedig i ett rosa skimmer - romantiskt värre;-))

#2 - Anna smyger in

Jag älskar Venedig och de små kanalgränderna där..mmmm jag kan lätt förstå att du vill vara kvar..jag finns där.. med mitt hjärta..jag har varit i Venedig flera gånger och jag bara njuter av dina bilder..

#3 - Kullagulla

Tycker inte så synd om dig som måste(!!!) vara kvar i Venedig. Det ser så skönt och vackert ut. Första bilden på lyktorna är jättefin.

#4 - Irrhönan

Vilket "offer" att stanna kvar i venedig... :-)

Vilka vackra bilder!

#5 - Inger

Fina rosa bilder. Jag gillar nog ettan bäst!

#6 - Pillargontanten

Venedig verkar vara en ljuvlig rosa plats :O)

#7 - Lena Norgren

Vilka härliga bilder och fascinerande med så gamla fina hus.Och dessutom var de Rosa.....allt för Rosa bandet!JAg hade inget att fota som var Rosa så jag fick hålla tillgodo med min orkidé.....

#8 - Hobbyfotograf Erica Pettersson

Jättefina bilder i din fototriss!

Vad roligt med rosa glas i lyktorna på första bilden :D

#9 - Erik "Semlan"

Inte illa att "tvingas" vara kvar i Venedig, om så bara i minne och fotografier. Venedig är en härlig stad, bilfri, bara en sådan sak. Lustigt, ser ingen fågelskit på lyktorna. Är duvorna så väluppfostrade att de inte skitar ner lyktorna i Venedig? Åh, dessa palats längs både Canal Grande och andra småkanaler. De två du visar upp ser rätt välmående ut och snyggt rosa rappade. ;-) Svårt välja, tar nog tvåan, mittenfotot, Imponerande bygge som säkert kostat några EU-slantar att rusta upp. Hoppas de slipper översvämningar framöver. Tack för din kommentar, kul att du gillar både bok och orkidé. Ha en skön vecka!

#10 - Anki

Vilka fina bilder! Venedig verkar härligt. :)

#11 - Lisa

Fin triss och absolut rosa, javisst är husen otroligt vackra och hela "statsbilden" med allt vatten fantastiskt, fina bilder och även kul att kika pa de andra venedigbilderna...

#12 - Frida

jag gilar egentligen inte duvor, men jag gillar verkligen din bild på de rosa lyktorna och duvorna!

#13 - ViDu

Det är kul med annorlunda motiv. Jag gillar den första bilden mest i din fina rosa triss.