konstbarbro

Vinterbus

Kategori: Resor och utflykter

I fredags hade vi en ljuvlig vinterdag med strålande sol. Tillsammans med en väninna och hennes dotter gjorde jag en utflykt till Bräntbergsbacken, en slalombacke nästan mitt i stan. Den var inte så välbesökt med tanke på att det var sportlov, men raststugorna var fyllda med fikande familjer. Även vi lunchfikade i solen medan röken från en brasa sved i ögonen.

Istället för färd nerför backen gjorde vi en promenad och då kom barnasinnet fram hos stor och inte fullt så stor, är man väl när man snart är elva år. Amanda hoppar!

En som också var duktig på hopp var denne snowboardåkare som flög över guppet.

Är det ingen som vill göra snöänglar,sa jag och då kastade sig mor och dotter ned och viftade energiskt med armarna på skarsnön.

Färden gick vidare ut på Mariehemsängarna och där fann vi en bäck med öppet vatten.

Jättekul att kasta snöklumpar i så vattnet stänkte. Kerstin, som är en riktig tävlingsmänniska ville absolut få det största plasket.

Och Amanda ville inte vara sämre.

Vem som till slut åstadkom detta plask förtäljer inte historien :).


Efter denna lekstund var det skönt att sätta sig längst ner i pulkabacken och äta varsin apelsin. Amanda som hade energi kvar åkte skrana medan vi vuxna filosoferade. Alla blev vi överraskade av en liten hagelskur helt plötsligt. Till sist kom korpen flygande och lät sitt Korrp, Korrrp, vilket fulländade denna härliga utflykt.

Kommentarer

 • A home far away säger:

  Åh vad underbart, jag har ju inte sett en endaste liten snöflinga i år:)  Ha en fin dag

  Kram Gunilla i Singapore

  2010-03-17 | 16:21:56
  Bloggadress: http://www.vitaanglar.blogspot.com

Kommentera inlägget här: