Barbro S

Höga Kusten-bron
I helgen har New Friends haft Sverigeträff på Höga Kusten. Det innebär att singlar från hela Sverige samlas och har trevligt tillsammans i dagarna två. Vi var elva från Umeå och nio av oss hyrde en minibuss för färden. Fantastiska chaufförer, R på nedvägen och E tillbaka körde oss lugnt och tryggt på stora E4:an och på små slingriga, backiga vägar inne i det naturvackra Världsarvet Höga Kusten.

Solen sken på lördagen och det var så varmt att vi kunde sitta ute och fika på Örnsköldsviks torg där trubadurer underhöll och valtal hölls. En häftig politisk diskussion utbröt bland några medlemmar medan vi andra drack vår cappuccino eller latte med toscakaka till och mest bara njöt:).

Normalt dricker jag inte kaffe men på resa kan jag tycka om en kopp ovan med socker i.

Färden fortsatte under trevligt småprat och skön förväntan till Höga Kustenhotellet där vi skulle både bo och ha fest på kvällen.

Vackra bergiga omgivningar och en fantastisk utsikt över Höga Kusten-bron.


Efter att vi installerat oss på rummen möttes vi fotografer utomhus helt spontant och fann att där fanns mycket att föreviga, inte minst varandra:).

De som är ungefär i min ålder minns nog HasseoTage-sketchen om Robert Lind i Kramfors och här är hans firma.

Något skabbig skylt dock, ser nästan igenbommat ut, men den har ju några år på nacken:).

Efter den gemensamma lunchen där vi möttes alla ca 60 medlemmar, de flesta från landets norra delar men även besökare från bl.a. Skövde, Ödeshög och Linköping var det dags för guidning ner till bergrummet där brons fästen finns. Först kommer fler bilder på den vackra bron, en där de mörka molnen hotfullt brer ut sig.

Lägg märke till skuggan på vattnet.

Att stå under bron och titta upp gav en mäktig känsla. Guiden berättade historien om fasadklättraren som ordnade en mycket ovanlig förlovning, men den historien får ni åka dit för att höra.

Promenaden ner mot bergrummet var lätt jämfört med den första etappen ner från hotellet till bron som var både brant och klippigt osäker, som tur var på torra klippor.

I väntan på att berget skulle ta emot oss.

Inne i bergrummet var väldigt råkallt, kylan kröp sakta in i märg och ben. Lite värme bjöds av P-O som spelade kindpolska och en dam som sjöng vackert på hebreiska. Vi fick också hurra för H som fyllt 50 år bara för att få uppleva den fantastiska akustiken.

Vackert var det inte därinne, små ynkliga stalaktiter som kanske blir vackra om hundratals år då de växt till sig lite och några fyrkanter som jag glömt vad de var.

Så skönt att få stiga ut i värmen och ljuset igen och vandra tillbaka till hotellet för att göra sig i ordning för kvällens begivenheter. Drink, mingel, middag med efterrätt ingen av oss glömmer, inte bara för att den var god utan också för att den var stor!!!, lite underhållning av trubadur G från Ö-vik och sen dans på heltäckningsmatta. Lite tufft för benen, inte minst knäna belastades vilket har känts några dagar.

Men vad gör det när det är så otroligt roligt att dansa med både kända och okända New Friends från större delen av landet. Jag avslutar med ännu en bild på bron i kvällsljus, ca kl 18.

När mörkret fallit helt tändes lampor men det kunde jag inte fånga med min enkla kamera.

Så, detta var första dagen på vår träff. Jag ska så småningom berätta om nästa dag också. Ute vräker regnet ned idag och omöjliggör orientering som jag längtar efter. Det får bli blogg och innepyssel istället.