Barbro S

Vågor och blommor
Ute viner vinden, blöt snö lägger sig på marken, tynger ned trädens grenar men jag sitter inne och myser. Det har kommit ett nytt julgodis i år, Juleskum Polka, där smaken påminner om Nickels polkarandiga tablett. Minns ni den? Absolut jättegod, tycker jag.

Vi hann göra våra ärenden innan ovädret bröt ut idag. Först en sväng till Holmsund för att kolla läget vid stugan och där blåste det ordentligt redan då. Jag bara måste ut och ta lite bilder av det grå vågsvallande havet.

Stormen vrålar men det är så vackert med dramatiska vågor som slår in mot land. Havet är fascinerande!

Kanoten har gjort sitt för säsongen men kolla vilken fin gran! Tänk dig den med belysning i detta landskap.

Trots naturens skönhet var det gott att stiga in i bilen och lämna vindens tjutande. Efter lite snurrande runt på Holmsunds gator vände vi åter till stan, handlade lite på Ica Kvantum och besökte sen Blomsterlandet.

Många frestelser där så jag kom hem med fler blommor än jag tänkt köpa:). Dessa julstjärnor fick stanna i butiken då just den blomman är giftig för katter.

Med hem kom en rosa rikblommande Azalea, en liten vit cyklamen, röd Kalanchoe (Höstglöd) och en miniamaryllis i knopp.

Butiken annonserade om amaryllisutställning men först stannade vi vid orkidéerna.

Så vackra men jag och orkidéer går inte ihop. Jag har försökt flera gånger men jag lyckas aldrig få dem att blomma om så jag har faktiskt gett upp. De får stå där i butiken och vara vackra men jag tar inte med dem hem.

Amaryllis däremot har jag lyckats med ibland.

Många sorter finns det men jag saknar en rödvit som min mor brukade ha och som är jättefin. Den här är närmast i utseende, men den jag menar är mera klarröd.

Till veckan ska vi i UMeGänget träffas och göra julgrupper. Då får jag nog användning av de blommor jag köpte:).

Jag önskar er alla en fin helg trots blöta snövindar. Redan tredje advent!