Barbro S

Mera hav

Vi var tre som fortsatte söndagens utflykt genom att åka vidare mot Norrmjöle och en liten strand en bit från havsbadet.

Där växte vackra ax, av vilket sädesslag vet jag inte.

Om man gick en liten bit kom man till Norrmjöle fiskeläge vilket inte så många känner till.

Själv besökte jag fiskeläget hösten 1987 el 88 då jag gick en fotokurs för att lära mig ta diabilder. Jag minns att den dagen vi var där, den 29 november, lyste solen och det var tillräckligt varmt ute för att vi skulle sätta oss utomhus och fika. Tänk:)! Längesen vi hade en så fin novemberdag.

Inte ofta jag tittar på mina diabilder numera fast jag har sparat både projektor och filmduk utifall att. Jag fotograferade dia till 1993 sen övergick jag till vanliga papperskopior igen tills det 2008 var dags för den digitala eran.

Vinden friskade i och molnen tätnade så skummet blev emellanåt brunt mot stenarna.

På en ännu mindre strand närmare havsbadet växte dessa fina grästuvor.

Regndroppar började falla över oss, ganska stora var de, men vi hade nära till bilen och det var ändå dags för hemfärd. Vi åkte genom byn Degernäs och där såg vi ett tiotal tranor (och en svan) beta på åkrarna.

Lycka att få se dem så nära. Jag iddes inte rigga upp tubkikaren och det kanske hade skrämt dem också, utan zoomade bara allt jag kunde på kameran.

Idag har varit en riktigt fin höstdag, lite blåsigt men inget regn. Vind hör väl nästan till på hösten. Jag har varit ute i skogen med mina katter men tyvärr rök de ihop lite ruggigt ett tag, men ingen skada skedd. Det tråkiga är att det är den store grabben som ger sig på sin mindre syster. Det brukar räcka med att hon fräser ifrån men idag bråkade de ordentligt så matte blev riktigt rädd ett tag. Inte lätt skilja dem åt men till slut fick jag tag på Tusse och höll honom tills han lugnade sig.

Tänk om man kunnat fråga dem vad de bråkade om. Annars har vi haft det bara bra idag, varit mycket ute och småpysslat i trädgården, bl.a. planterat fina tulpanlökar som ska lysa upp nästa vår.