Barbro S

Snö och katter
God fortsättning på det nya året!

Ibland måste man bara få ta sig ledigt och det har jag gjort vad avser fotograferandet nu några dagar.Vi hade en jättetrevlig nyårsfest med nya UmeGänget, 20 pers på Kylgränd, då jag inte alls tog några kort. Ja, jag hade faktiskt lämnat kameran hemma:).

Och idag snöar det för fullt och är så grått att dagsljuset försvinner snabbt. Så här ser det ut ungefär...

..men denna bild är tagen den 26 november ifjol och det var nog nästan lite mer snö då än vi har idag om jag jämför taken.

Temperaturen håller sig kring nollstrecket så det blir ganska tungt att skotta. Inte i morse då det faktiskt var kallsnö men nu när jag ska ut för tredje gången och rensa min entré. Jag mår bäst av att ta lite i taget och tycker det är ganska skönt att vara utomhus.

Det tycker inte mina katter som hållit sig inomhus hela dagen. För några dagar sen ville Tusse i alla fall kolla läget.

Tusse, inte Bambi, på is:).

Lilla damen föredrog fönstret från insidan av lägenheten...

..fast solen lyste på fönsterkarmen. Där uppe har Desirée koll på skator och småfåglar som passerar eller på matte som är ute och sopar eller surrar med en granne eller kollar posten.

Mest vanligt i vinter är nog vilande på filten.

Den här bilden tog jag utan blixt med hög ISO vilket gör den lite kornig men visst är färgerna varma och härliga?

Jag är egentligen lite trött på att blogga så ofta som jag gör lite beroende på jobbigt huvudtryck och siiiisande tinnitus. Kanske tar jag en paus, men dyker det upp något speciellt blir det nog roligt igen.

Konstbarbro håller på att väckas upp. Jag har nämligen gått med i en konstnärsgrupp som har en atelje tillsammans på Haga. Det är ca 10 kvinnor av vilka jag hittills bara träffat två som utgör gruppen Atelje Plikt. Ett namn som förpliktar eller:).

Idag har jag fått tillgång till ateljen och varit där med mitt staffli, en banankartong och en liten väska med mina målargrejor. Det ska bli roligt att packa upp det som varit nedpackat sen maj 2006 då jag flyttade hit på Ersboda och lämnade mitt målarrum i källaren på Haga. Och sen får jag se om jag finner inspirationen att börja om med skapandet i olja. De andra är proffsigare då de har gått konstskolor och någon är bildlärare så jag kommer kanske att få inspiration av dem. Jag som är den mesta amatören i gänget.

Det blir en ny spännande konstbörjan på det nya året 2012:).

#1 - Ingrid

Hej Barbro!

Vilka härliga bilder av din katter.

Tinnitus är jättejobbigt och min är envis som bara den just nu.



Jag har nästan börjat fundera på om jag fått högt blodtryck, för jag känner mig nästan lite rumlig i huvudet när det piper och susar på som värst.



Får nog ta och gå och kolla det endera dan.



Tack för ditt besök hos mig och ha en fin fortsättning på året!

Kram Ingrid