Barbro S

Konst i Kvarn
Lördagen bjöd på ett härligt väder när vi UMeGängare begav oss till Vindeln och där besökte Konst i Kvarn-området. Vindelälvan var den första som mötte oss sen vi ätit vår lunch på Café Mjölnaren ute i solskenet.
Kvarnen har nya utställare varje vecka på sommaren och just på lördagar är det vernissage.
Klockan 14 öppnades dörrarna och besökare från när och fjärran steg in i kvarnens många rum som alla huserade varsin konstnär eller konstnärsgrupp (en). Skyltar med att man inte fick fotografera konsten störde men jag frågade själv konstnären och hon hade inget emot att jag tog några bilder på just de tavlor jag gillade mest.
Flickan ovan kvarnstenen fastnade jag för både i uttryck och färgmässigt tycker jag den är jättefin. Just denna utställare, Mona Bruce från Skellefteå, hade många motiv som tilltalade mig i mycket olika stilar. Här är ett fint porträtt i Rembrandtstil målat med äggtempera.
En trappa ned fanns fler tavlor man inte fick fotografera så istället tog jag en bild av flottargubben i trä.
Min pappa arbetade ibland som flottare, då på Öns skiljeställe. Jag var alldeles för liten för att minnas något om jag nu ens fanns :) men har hört det berättas.
 
Efter en rundvandring bland tavlorna i kvarnen, inmundigandes chips, karameller och ett glas cider, gick vi ut till forsen vars starka brus var ständigt närvarande.
Mäktig är den, den vilda Vindelälven, och inte lockar den mig till bad. Men alla tycker tydligen inte som jag för på andra sidan fanns några som badat.
Nåja, inte just på bilden men en stund tidigare hade några av dem blött ner sig .
 
Runt hörnet fanns mera konst, i form av slöjdat hantverk, denna vecka keramik.
Se så fint H:s blus färgharmonierar med trädgårdsfrukterna och även med fönsterluckorna ser jag nu. Vi var tre damer som så gärna velat köpa med oss en av dessa bollar (de hade ett namn men det har jag glömt) men tyvärr blev det inte så.
 
Två skyltar med orden "Naturkonstverk" och "Förälskat par" fick oss att leta i vegetationen runt kvarnen. Till slut såg man björkarna som växt ihop på detta märkliga vis. Romantiskt:)!
En kort promenad längs forsen hann vi också med. På vägen till Naturum fann jag mera naturvackert i denna stensluttning.
Här en närbild på forsande vatten som nästan påminner om Strindbergs dramatiska oljemålningar.
Fast han målade nog mer häftigt vilda vågor på stora havet. Skummande vatten är det i alla fall:).
 
Vi avslutade utflykten med en fikastund. Själv åt jag en god blåbärskaka med vaniljsås till det gröna teet och då blir man bara jättenöjd och glad som synes :).
Det känns skönt att breda ut sina armar och ta tillvara världen runt omkring sig. Forsen ger energi, konsten och umgänget berikar och solen gör en glad, speciellt denna sommar då finvädret inte riktigt slösats med.
 
Ha en skön vecka, kära läsare!