Barbro S

Rådhuskällaren i Wien
Efter dagsturen på Donau m.m. var det på kvällen dags för middag på Rathauskeller i Wien. Lite finklädd ville man ju vara.
Här kvar på hotellrummet som ni säkert förstår. På TV är jag också :).
 
Vi ska äta i en stor sal, kallad Rittersaal. Det måste väl betyda riddarsalen. Vår grupp på 48 personer placeras längst in.
En närbild på de vackra lamporna.
Det är fri placering och vi hamnar med människor vi tidigare pratat med. Här är S med en ur paret vi åt middag med den första kvällen, en dam från Stockholmstrakten.
Först får vi beställa dryck som inte ingår. Jag väljer ett lokalt öl.
Helt okej, men jag är ingen ölkännare. Jag tog bara samma som bordsgrannen. Till förrätt serveras pecorinoost med sallad.
Lite fikon ser jag också. Det ser väl inte så märkvärdigt ut men det var faktiskt jättegott.
 
Varmrätten har jag glömt, jag fick någon slags fisk när de andra serverades oxfärsjärpar eller något liknande. Till efterrätt en äppelkaka. Vi hade hoppats på Apfelstrudel men icke.
 
Det blev trevligt samspråk vid bordet, bl.a. fanns där en kvinna som arbetade som bonde i Norrköpingstrakten och vi hade mycket att prata om. Inte för att jag är bonde, men jag är ju uppvuxen i jordbrukarfamilj och intresserad av det ekologiska. Efter måltiden gick jag och S iväg för att titta på lokalerna.
 
Vackra fönster.
Och en tjusig trattgrammofon.
Det är roligt med läckra inredningsdetaljer. Fina S kom gående i korridoren..
.. och det gjorde även jag!
Det serverades sällskap i andra matsalar också. Den vi tittade in i var lite mytiskt mystisk med för mig en obehaglig känsla, men läcker.
Det var de svarta väggdekorationerna som fick mig att associera till mörkermän. Lägg också märke till ansiktet längst upp till vänster. Tur vi slapp äta där.
 
Mätta och belåtna gick vi ut för att vänta på bussen. Rådhuset, något svårfotograferat, skiftade i rosa just då.
Så var då vår tredje kväll i Wien avklarad. Endast en halv dag återstår, med besök på Schönbrunn innan det är/var dags att åka hem till Svedala.
 
Igår, söndag den 28/8, blev en riktigt fin dag fast den började svalt med kyliga vindar. UMeGänget hade minigolf på programmet och jag cyklade till Hedlunda där vi var fyra som gick en rond. En till förde protokollet som för min del började dåligt men jag skärpte till mig och hamnade till slut på delad förstaplats :). När vi skulle iväg på fika kom en medlem till.Vi cyklade mot Brinkvägen och ner till Strandpromenaden för att ta oss in till centrum, Väven och Fika där. Caféet heter Fika. Solen sken så vi kunde sitta utomhus med utsikt mot fina Umeälven och de vackra husen på Tegssidan. 
 
När jag kom hem fick jag energi efter en lugn tepaus med katterna. Jag gav mig då på min björkspireabuske, som växt otroligt i sommar, med sekatör och grensax. Så vackert blev det kanske inte men luftigare och en mer öppen och välkomnande entré. Det är roligt att hinna med sin egen lilla trädgård också.
 
Jag fortsätter med resten i veckan om vädret tillåter. Idag blir det nog en stugutflykt istället då nattemperaturen varit låg, bara +3 här på Ersboda och då säkert kallare på stugan. Får se om mina tomatplantor behöver räddas.
 
Ha en bra vecka ni också!
 
 
 
#1 - Lena i Wales

Verkligen härlig miljö! Länge sedan jag var där.
Snygg outfit och fin TVbild!
Ha det bra!