Barbro S

Sommarsoluppgång
Eftersom mina kära katter väcker mig varje natt så får jag också uppleva hur vackert det är över sjön när solen går upp. Så här såg det ut den 28 juli strax före fyra.
Vi har haft så varmt som 24,5° i vattnet när det var en längre period med varmväder. Nu har vi börjat få kalla nätter, ner till bara +7, och sakta ångar varmvattnet bort vilket syns på älvdansarna över sjön.
Denna bild tagen den 1 augusti kl halv fem. Äntligen har vi fått lite fågelbesök. Först kom storlommen en stilla morgon.
Mycket zoom behövs det. Den dyker ideligen och kommer upp långt ifrån där den försvann så jag har inte helt lätt när jag försöker få en bild. Lite lättare är det, egentligen mycket lättare, när änderna kommer nära bryggan och vill ha lite bröd.
Fast de rör sig hela tiden istället. Jag bara klagar men är så glad att vi äntligen fick se lite gräsänder i år. Nog tror jag att några av dessa är årsungar även om de nu är stora, men några hannar är säkert fjolårsungar som än inte fått sin karakteristiska fjäderdräkt.
 
Jätteroligt var det när jag i förrgår plötsligt fick syn på en svanfamilj.
Jag har hört att de varit i den större Piparbölesjön i år, för första gången någonsin, enligt en granne. Nu kom de också över till oss med sina två ungar.
Så härligt att se!
 
Det har regnat intensivt idag men just nu skiner solen även om mörkmoln ockå omger oss.  Äntligen har nu mitt försenade vedförråd kommit och hantverkaren kan komma i morgon för att sätta ihop det. Jag beställde det i början av maj och fick veta att det skulle komma inom en vecka!! Det kör ihop sig lite då jag också bjudit två väninnor på eftermiddagen, men jag tror det ska kunna fungera ändå.
 
Ha en skön fortsättning på veckan! 
 
 
#1 - Lena i Wales

24,5 i vattnet! Vad härligt! Min perfekta badtemperatur.
Så vackra bilder.Det har tydligen sin fördel att bli väckt tidigt på morgonen.
Njut av det goda livet! Idag skiner solen i Wales!