Barbro S

Första kvällen i Prag
Tack vare regnet här hemma får jag lite tid över att fortsätta blogga om resan till Prag. Vår första kväll, tisdag den 16 maj, lämnade vi hotellet strax före kl 18 och gick ut, först till Gamla Stadens Torg. Vårt möte med den Astronomiska klockan har jag redan beskrivit. Sen fortsatte vi att beundra de vackra hus som omger torget.
Tänk om de ville bygga så här fina hus igen!! Serveringen till höger besökte vi förresten vår sista kväll i Prag.
 
Vi strosade lite på torget och helt plötsligt erbjöd sig en rundmagad herre med pondus och omgivande kostymklätt följe att fotografera oss tillsammans. Det fick han väl!
Det är min väninnas mobil bilden är tagen med. Vilken skärpa! Se också så fint dekorerat huset är bakom oss.
 
Vidare gick vi och blev nyfikna på detta hus, någon slags teater eller konserthus??
Enligt vad vi fick veta senare är det en slags folkets teaterhus, kanske likt våra Folkets Hus?
 
Vi var på väg mot Vaclav Havel-platsen då vi såg dessa gigantiska kristallkronor.
Undrar om de säljer kristall där för det såg inte ut som en vanligt hotellobby?
 
Vi orkade inte gå ända fram till statyn av Vaclav längst bort på den avlånga platsen utan vände tillbaka och satte oss ned på en restaurang med utsikt mot en annan sådan där de såg ut att frysa.
Röda filtar på!
 
Vi frös inte utan mådde gott, kanske satt vi mera i lä. 
Jag ville pröva ett glas vin men det smakade som billiga viner man drack på 70-talet. Okej, men ingen höjdare, så öl är nog säkrare i Prag. På de flesta borden hängde pretzels, men inte på vårt. 
Undrar varför? Nu har jag smakat sådana tidigare och det är inget jag är speciellt förtjust i så det var lätt att avstå.
 
Jag åt en god lax och väninnan valde något med kött. Vi såg en tallrik med kött och på köttet en klick grädde med sylt i!!! Märkligt, men tydligen inte helt ovanligt, enligt vad S hade hört tidigare. Kvällen avslutades med en stunds promenerande i gränderna men ganska snart ville vi åter till hotellrummet för att sova. Vi hade ju varit uppe sen kl 4 ungefär så sömnen var välkommen och välbehövlig.
 
Uppehåll ute, tillfälligt eller inte, men solen fick fukten att direkt ånga bort från förrådstaken. Vi hade hoppats att kunna spela golf idag men risken är att det är alldeles för blött ute på banorna. Trist med lång regnperiod men snart hoppas jag kunna flytta ut till stugan igen och mera njuta av utelivet, alltså det där i naturen :).