Barbro S

Uppsalabesök
Oj, det blev ett långt blogguppehåll för mig efter min lilla tripp söderut. Den 15 mars åkte jag till Uppsala för att hälsa på min systerdotter och hennes lilla flicka som då var 3,5 månader. De kom och mötte mig vid centralstationen och vi tog en liten promenad i fina Uppsala.
Ungefär samma väder som hemma, men betydligt mindre snö, förstås. I vagnen låg M och snusade gott.
Efter ett besök i Polarn o Pyrets butik sökte vi oss mot ett café. A hade fått tips om Bibliotekscaféet, att det var bra för föräldrar med babysar. Först en känd utsikt från Uppsala som jag sist besökte 1991, då i ett jobbärende.
Vy från en bro över Fyrisån. Caféet var verkligen mysigt med små rum att trivas i. Vi hann bara äta lite av våra matiga mackor innan lillan vaknade.
Men hon var så nöjd och vi fick i oss lunchen utan problem. Minisemlor hade de också som jag köpte med att avnjuta senare på dagen.
 
Efter en skön paus fortsatte vi vår promenad i Uppsala. En fin järnbro lockade till ett foto.
På andra sidan kom gräsänderna i massor mot oss i tron att vi hade bröd, men vi hade inget att ge dem, tråkigt nog.
Men mat fick de av andra, såg vi, så det var lugnt. På vägen mot systerdottern med familjs lägenhet såg vi detta vackra blå hus.
En liten detaljstudie.
Mycket vackert! Sådana hus saknar jag i vår, Umeås, stadsbild. Vi hade några men de revs på 60-talet.
 
Snart kom vi fram till det område som mäklarna kallar Norra Luthagen, men som har namnet Stabby på bussen. En lagom lång, behaglig promenad från Uppsala centrum. Det var ändå skönt att komma in, packa upp lite, ta på sig mysbyxorna och möta lilla M på golvet.
Mycket roligt att reagera på. T.ex. mammas hår :).
Babblare kallas figuren till höger har jag nu lärt mig. Till slut vågade jag ta upp henne i min famn.
Så mysigt att få vara tillsammans en stund. Resten av dagen och kvällen flöt på med familjeliv. Så roligt och annorlunda för mig som mest lever ensam, även om jag har mysigt med mina katter. Så jag klagar inte, talar bara om att jag trivdes lite extra. A:s sambo, M:s pappa D kom hem och vi hade det så gott.
 
Lite mer om Uppsala kommer senare. Kanske blir det tid över att blogga i påsk. Jag har haft så inninordens mycket att göra med gamla bilder som jag hoppas muséet vill överta så inte min barndomsby Grisbackaänget helt glöms bort nu när inget spår av den längre finns kvar. Apropå spår så var det just Botniabanans tillkomst som orsakade att de sista husen revs. Det är ett tungt arbete att göra urval, skriva info och scanna bilder, inte minst känslomässigt då jag så saknar mina föräldrar som kunnat berätta så mycket mer än lilla jag, som bara var 13 år då vi flyttade därifrån. Men nu har jag paus från det arbetet ett tag. Såå skönt!
 
En Glad Påsk önskar jag er alla!
 
 
#1 - Lena i Wales

Vad kul att vi varit i samma stad, men en kort periods mellanrum!!!
Pasg Hapus från Lena i Wales