Barbro S

Ligurien, lite San Remo
I fredags kom vi hem från en fyra dygns-resa till Ligurien och trots intensiva våraktiviteter här hemma ska jag göra ett inlägg om de första intrycken. Vi anlände söndag den 7 april till Nice kl 21 ca och möttes av World Visitors guide Ahmet på flygplatsen. Därifrån åkte vi direkt över till Italien  och vårt hotell Petit Royal som låg i orten Ospedaletti, som vi aldrig hört talas om, i landskapet Ligurien. Sent kom vi fram och det var bara att göra sig hemmastadd i rummet, packa upp lite och sen somna efter en lång resdag. 
 
Trevlig morgonutsikt från 1800-talshotellet.
En gigantisk platan till höger där en koltrast sjöng från arla morgon, ibland lite för arla 😃. Tidig frukost då den skulle sluta redan kl 8, fast vi sekade på och kom fem i. Hotellet var fint med gammal stil, rummet var härligt stort med högt i tak, fyra sängar hade vi och gott om plats att bre ut oss på, men inget kylskåp, tyvärr. Frukosten var dålig, ingen yoghurt, inget grönt alls, bara vitt bröd, ungefär som den var på 80-talet. Men mätt blev man i alla fall.
 
Vi åkte inte med på turpaketet som erbjöds utan tog själva bussen till San Remo som låg bara 5 km bort längs kustvägen. Vi köpte bussbiljett på en bar i närheten och väntade ca en kvart på hållplatsen, med den här utsikten.
En söt liten duva spatserade i närheten.
Turkduva, inte alls vanlig här hos oss.
 
Bussen var full men vi fick klämma in oss, som tur var, och stod hela tiden till San Remo.
Vi började med att gå längs strandpromenaden. + 14° i skuggan men skönt i solen. Min väninna hade besökt staden när hon var bara 10 år med sina föräldrar och hon mindes blommorna, men då var det juni.
Lite blommade det nu också. Kan det här vara budleja, tro? Massor av bin och humlor svärmade runt dem. 
S vid palmen som bar orange bär. Vi undrade om det kunde vara dadelkart, alltså en dadelpalm? Någon som vet?
 
Medelhavet var vackert men lockade inte till bad denna årstid.
Det syns inte riktigt men vågorna var stundtals rejält höga fast det inte blåste direkt. 
 
Penséer blommade förstås överallt och de doftade så gott.
Jag ska snart köpa hem dem till min uteplats även om jag än måste ta in dem nattetid då det är mellan 4-6 minusgrader. Underbart soliga dagar med go' vårvärme har vi denna påskvecka.
 
Åter till San Remo som inte bara är känt för sina blommor utan även för sitt casino.
Dit gick vi inte närmare utan strosade lugnt längs gågator och gränder. Mer om det i kommande inlägg.
 
Torsdag natt kom vi till Arlanda vid ettiden. Jag sov över på Rest & Fly och fortsatte till Umeå och mitt hem dit jag anlände vid tiotiden på fredag morgon. Min kära katt Desirée var utomhus i solen och strök sig intensivt mot en växt samtidigt som en skata retades nära. Jag blev glad när jag såg att hon mådde bra. Mina kattvakter hade skött om henne utmärkt.
 
Dagen blev intensiv och jobbig med begravning av min kära syster som dog plötsligt den 21 mars i en ålder av 74 år. Ceremonin var fin och även minnesstunden efteråt då  vi bl.a. tittade på ett bildspel som brorsdottern gjort. 
 
Våren small till här uppe och soldagarna avlöser varandra. Snödroppar och krokus har slagit ut, även mina småkrokus i lila och gult. Så fint! Desirée har vårrullat på grannens infart och jag gläds med henne. Igår satt jag och en väninna i Bräntbergsbacken, vid en raststuga, och fikade i solen. En ensam snösparv kom nära och fastnade på bild.
De brukar komma i flock och lyfta så snabbt att jag aldrig hinner få upp kameran ens. Idag ska jag ut med en annan väninna, som har påsklov då hon arbetar i skolans värld, på fågelskådning. Nu när det blivit varmt , + 17,5 nu, kanske de inte stannar länge utan flyttar vidare norrut snart.
 
Glad Påsk önskar jag er!
 
 
#1 - Lena i Wales

Beklagar sorgen. Tråkigt.
Verkligen en intensiv resa, men San Remo är fint.
Önskar dej en skön vårhelg!