konstbarbro

Eze, kort besök

Kategori: Resor och utflykter

Efter den läckra lunchen med italiensk efterrätt, tiramisu, gick vi åter ut i den lilla bergsbyn. En utsiktsbild med mig.
Och en utan mig.
Några regndroppar anades i luften men många var de inte. Vi gick långsamt nedåt i de smala gränderna där souvenirshopar samsades med gallerior.
Mycket lila som är lavendelns färg.
Vi gick aldrig in för att titta på konsten då vi var osäkra på om tiden skulle räcka till.
En creperia som såg mysig ut.
Chateau de chevre d'or, läser jag, och i min översättning blir det Guldgetostens slott !! Gissar att chevre kan betyda något annat också, eller vad tror du? Snygg entré i alla fall med lyktdamer på var sida och riddare längst bort. Inzoomad nedan.
Guldigt, javisst 😃. En stunds visit i en gåvoshop hann vi med i alla fall.
Mycket fint att välja bland. Väninnan sökte present till sin make, fann och blev nöjd.
Nu har vi hunnit ganska långt ner. Tror det är kyrkan vi ser däruppe.
Medan vi väntade på bussen som skulle hämta oss till flygplatsen i Nice hade vi sällskap av duvor och en vacker sjöjungfru. Hemresan gick bra men blev försenad en timme. Det gjorde inget då vi hade tillgång till en VIP-lounge fullt av godsaker. Lite av det goda som bjöds.
Jag passade på att ta ett litet glas Ricard som smakar anis. Inte lika söt som Sambucca, som är min favorit, ej heller lika god, men helt okej. Sist jag smakade Ricard var nog på 80-talet.
 
Vi kom fram först vid ettiden på natten. Jag vinkade av väninnan som tog taxi till sin dotter i Stockholm och gick sen till mitt rum på Rest&Fly. Där sov jag gott några timmar i svalt och tyst rum, väcktes av sms en halvtimme för tidigt och checkade sen in på mitt flyg hem till Umeå.
Blå morgon och mycket snö kvar när vi närmar oss.
Skärgårdsmiljö och till sist Umeälven där isen låg kvar den 12 april ca 9.30.
Tillbaka till sval vardag men så nöjd efter fyra härliga dagar i Ligurien. Vi trodde inte att vi skulle få något mer erbjudande då vi var lite besvärliga resenärer, alltså sådana som inte köpte hela turpaketet, men nu har vi fått ett nytt erbjudande att följa med till Toscana nästa vår. Gärna det 😄.
 
Här hemma bullrar det av traktorer, plattningsmaskiner och annat som trycker till våra uppgrävda och nyfyllda gångbanor inför kommande asfaltering. Det ska vara klart den 12 november. Det ser jag fram emot, även om arbetet flutit på effektivt, med trevliga killar som gör ett bra jobb utan större olägenheter, bara lite damm och buller. 
 
Såå, äntligen är min berättelse om vårens resa klar. Ha det så gott!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: