Barbro S

Höstbilder
Innan alla löv har fallit ner, innan frost  och annat vitt har tagit över vill jag hinna lägga in bilder på vackra höstfärger och annat trevligt.
 
Den 22 september, för precis en månad sen, hade jag besök av lilla systerdotterdottern med föräldrar. Vi tog oss en promenad till lekplatsen på radhusområdet bakom. Liten i världen, så ensam på bilden, men bakom följde förstås vi tre vuxna med.
Några steg till och uppför några trätrappsteg till det spännande.
En blå älg måste man rida en stund på. Sen lockar rutschkanan med lite klättring först.
Pappas trygga hand finns i bakgrunden. 
Hej hej! Lite glädje för oss alla.
 
Sen hoppar vi till min och väninnans sista orienteringsdag, den 24 september, då vi faktiskt mötte ett annat skogsluffarpar. Det är inte så vanligt, fast det är ca 300 som håller på med skogsluffen från mitten av maj till sista september. Det fick vi faktiskt veta av just detta par, varav den ena varit med och satt ut några av kontrollerna.
En fin höstdag  med ganska bergiga sträckor mellan kontrollerna i Nydalaskogen. Skönt att det inte var lika fuktigt som ifjol, då med stor risk att halka på blöt mossa i klippig terräng. Som 60+ vill man inte fastna mellan klippblock eller sjunka ner i något hål och riskera brutna ben. Vi snubblar och faller ibland men hittills har det alltid gått bra. Peppar, peppar. 
Mysig skogsmiljö.
Väl dold kontroll men skönt att den lyser röd i alla fall.
Hjortronbladen i höstdress. Sen ett litet skutt tillbaka till...
 
..vår stadskyrka med blommande rondell framför fotograferad 9 september.
Vi håller oss kvar i centrum av Umeå men förflyttar oss till oktober, närmare bestämt den nionde. En promenad med vännen längs Umeälven bjöd på intensiva höstfärger.
Gräsmattorna fylls av färgglada löv.
Vi går fram till höghusen vid Öbacka Strand där bäcken från lasarettet rinner ned i älven. Vad bäcken egentligen heter vet jag faktiskt inte.
Där brukar många gräsänder husera fast inga fastnade på denna bild. Då vände vi och gick åter mot Bildmuséet och övriga hus på Konstnärligt Campus.
Några buskar vid älven var lite rödare och silverpilen till höger hade inte skiftat färg alls. De kanske inte gör det utan deras löv bara faller av så småningom?? Husen blev inte fotograferade denna dag. Det har jag gjort tidigare men minns inte när, tyvärr.
 
Snön som föll i helgen har nu tinat bort. Det blir troligtvis inga minusgrader inatt då det ikväll är hela 7+. Härligt! Jag känner suget till mera golf, till svamputflykter men saknar någon att dela den upplevelsen med. Vännerna är antingen bortresta eller jobbar/är upptagna. Jag har också en del annat som måste göras med en gång då jag snart ska ut på en liten tripp till huvudstaden. Hoppas vintern inte har bråttom att ta över så att det blir fler tillfällen till höstliga utflykter.
 
Jag önskar också er en fortsatt trevlig höst!
 
#1 - Lena i Wales

En sån liten sötnos!
Härliga höstbilder och alltid roligt att få se mer av Umeå.
Redan snö, oj,oj!
Ha det bra!