Barbro S

Vårvintervackert
En långdragen förkylning med jobbig hosta nattetid håller mig mest inomhus (nej, inte corona). För en vecka sen fick vi uppleva två vackra vårvinterdagar och de bilderna jag tog tänker jag visa nu.
 
Det började med ett rejält snöfall torsdagen den 5 mars.
Inte ofta det sett ut så här denna snöfattiga, mest regnisiga, vinter. Lite smådeppig katt som inte vill ha mera snö.
Dagen efter kom solen och gjorde landskapet skönt. Ut med kameran trots att jag nog tagit liknande bilder massor av gånger. Vid niotiden var himlen vackert blå.
Min kära granne skottade lätt snö.
Fantastiskt fina grannar har jag, på alla tre sidor 🙂. Några steg till runt hörnet för att få några snöbilder till.
Lite motljus. Fågelmatningen på andra sidan med talgoxe.
Björkstammar kan vara vackra.
Sen var det dags för årets första skidtur och risken är stor att det också blir årets enda. Jag och väninnan tog bilen till Mariehemsängarna där de har ett fint spår.
Kringelikrok hit och dit så jag gissar att det ändå kan blir 2-2,5 km totalt med en lagom stor backe för oss lite stelbenta.
I motljus vid dammen där gräsänderna samlas. Efter hela rundan där vi stått på benen även i backe unnade vi oss en skön fikastund med utsikt över Bräntberget.
Inte så gott om folk trots att det ändå var sportlov förra veckan. Snötyngda tallar och granar ger skogen mysig vinterskrud.
Kvällen var vännens då vi delvis bjöds på middag på restaurang Teatercaféet av en av hans kompisar (ändå var vi bara två 😃). God havskräftsrisotto med marulkkind bl.a.
 
Solen fortsatte att stråla på lördagen, utomhus lockade, och jag tog då en promenad till Bräntberg och Mariehemsängar, alltså samma plats vi besökt dagen innan. Det var betydligt fler skidåkare i spåren även om det kanske inte ser ut så här.
Lilla bäcken med mjuka snöstenformationer.
Åt andra hållet samlas änderna.
14 500 steg fick jag ihop och efter det var det dags för en träff med UMeGänget på restaurang Pasito i centrum. Då hade förkylningen börjat ge sig tillkänna så jag kurerade med diverse halstabletter för att inte behöva hosta där. Men sen blev jag jättesjuk med hög feber på söndagen. Febern sjönk på måndag men natthostan blev fruktansvärt jobbig med luftrörsbrumningar och pip. Jag besökte vårdcentralen, fick medicin som bara delvis hjälper. Nu försöker jag bara ta det lugnt och hoppas att det läker ändå fast jag gruvar att gå och lägga mig. Endast på vänster sida kan jag andas någorlunda utan hosta och väsningar i luftrören. Varm saft lenar halsen, en mammakur 😃.
 
Dagens glädje blev en ringduva som hälsade på vid fågelmatningen. Den brukar jag bara se i skogen bakom.
Den är mycket större än en vanlig duva. Just då snöade det faktiskt lite men det upphörde fort.
 
Apropå Corona så har vi tråkigt nog tvingats avboka vår resa till Toscana i maj. Ingen vet hur länge det dröjer innan allt återgår till normalläge.
 
Ha en trevlig helg!
 
 
#1 - Lena i Wales och Spanien

Vackra vinterbilder!
Klokt att avboka resan, läget inte bra någonstans i Europa. Spanien är det inte roligt att vara i. Jag får bara vara hemma, inte promenera eller röra mig utomhus om det inte gäller att handla mat eller gå till apoteket. Jättetråkigt!
I Sverige verkar det inte ännu finnas några restriktioner.
Ha det bra!