Barbro S

Smådjur

Fototriss denna vecka vill ha bilder på insekter och djur är ett av mina favoritmotiv. Det är så roligt när man kan komma dem nära nog för att få en bra bild.

Det första fotot är inte helt skärpeperfekt men insekten är för mig okänd och den var så vacker med sina randiga antenner att jag ville ha med den.



Sen kommer rena orgien. Jag köpte en rosenskära som jag planterade på stugtomten och vips var den översållad med stora och små baggar. Inte heller här känner jag till deras namn, tyvärr.


Lite kärlek på gång också, tror jag, här nere till höger.

Sen kommer monstret. Denna jätte, som är en stor kärrspindel, Sveriges största spindel, tror jag, hittade jag i båten efter regniga dagar. Hon (jo!) hade en rund säck under magen som hon släppte i vattnet efter ett tag, däri låg väl hundratals blivande spindelfoster. Huh! Spindlar är jag måttligt förtjust i, beroende på storlek och placering, men de är roliga att fotografera, så jag fångade henne i en burk innan jag vågade gå riktigt nära. Sen släppte jag henne närmare grannens tomt, hi hi ( men han stod bredvid och såg på).

Kärrspindel, kroppen ca 2 cm plus ben så totalt ca 5 cm lång.

Fler insektsbilder hittar ni om ni klickar på Fototriss ovan.

#1 - Carina

Skärpa eller ej...men jag diggar de randiga spröten :)

#2 - Nilla

Bra bilder för dagens tema helt klart!

#3 - AKO

Huvvaligen! Jag är glad att jag inte hann se dessa insekter igår innan jag skulle sova. :) Den översta ser ut att ha vingar som liknar kiwiskal. Jag tror att mittenbilden med sin partystämning får bli favoriten.

#4 - Birgitta

Mycket bra bilder på insekter!

#5 - Marie

Ja tänk vad det kryper och musslas i våra sommarblommor, fina bilder.

#6 - Amanda

Det är lite otäckt att se de små "krypen" förstorade. Skönt at de i verkligheten är mindra. Fina foton på "okända djur" /Amanda

#7 - Proforma

Den andra bilden blir min favorit! Man kan nästan se hur de frossar :)

Spindelbilden scrollade jag snabbt förbi, de tillhör inte mina favoriter... usch och fy!



Ha en fin dag!

Irene

#8 - kadermo

Gillar tvåan bäst, vilken aktivitet i den blomman. Spindeln är iofs ok, men spindlar är inte insekter. De tillhör gruppen öleddjur pga av sina ledade ben. De har dessutom åtta ben, insekter har bara sex ben.

#9 - foto CHIP

Väldigt vilken aktivitet det var i mittbilden som blir min favorit :)

#10 - Barbro S

Svar till kadermo: ja, jag hade just gjort min triss när jag läste att spindlar inte är insekter. Så nu har jag lärt mig det. Jag visar bilder på mitt nästa inlägg också, blev så inspirerad av fotoutmaningen att jag gick ut och fotograferade mer.

#11 - Kristallina

Väldigt fina bilder, visst får man inspiration av utmaningarna. Jag gillar spindeln även om det inte är en insekt ;)

#12 - Pialotta

Verkligen bra insektsbilder.. den första så himla läcker och de andra likaså:-)

#13 - Munin

En riktigt fin triss med många intressanta småkryp. Kärrspindeln är respektingivande stor, inget jag gärna vistas i närheten av, jag har svårt för just spindlar.

#14 - Majsan

Tar en titt på Din triss och bild ett blir min favorit

#15 - Jenny

Hm, kommenterade ju här igår men det kom tydligen inte med. Läskig spindel du hittade där, och de där baggarna var ju också rätt läskiga. :P Och jo, det är nog då det kallas scarabé. :)

#16 - Blogg.se

Hej!

#17 - Mats

Jag älskar spindeln - den tar vi!

#18 - Lena Norgren

JAg gillar den bilden med lite kärlek på gång.....vilken aktivitet det är i den bilden!!!!Bra fotat!