Barbro S

Spa-besök del 3
Nu är det väl ändå dags att hoppa i bassängen. Ja hoppar, det gör jag inte men stiger långsamt ner i det varma vattnet. +32° är en behaglig temperatur.

Det är så fint med glasväggarna som ger får känslan av ute samtidigt som man inte alls behöver frysa:).

Ljuvligt att glida omkring i vattnet. Varför gör jag inte det oftare, undrar jag?

Väninnan simmar också gärna.

Blågrön mosaik täcker botten och kanter vilket ger vattnet en fvacker medelhavsblågrön färg.

Nu skuttar vi upp och tittar på konstverken som finns lite här och var i SPA-byggnaden. Vad sägs om denna söta ,mmmm??, tutte eller vad tänker ni på?

Företaget har ett samarbete med det näraliggande Galleri Andersson-Sandström som med jämna mellanrum byter ut konsten, i alla fall en del av konstverken.

Detta verk som finns i caféet har jag sett tidigare men det är riktigt roligt när man upptäcker vad det är gjort av. Ser ni det? Jo, det är bruna kaffekoppar i plast som staplats så de ger upphov till olika mönster. Otroligt fiffigt, tycker jag.

Mer vanlig är denna tavla men ändå så fin med sina milda färger i vilo- eller samtalshörnan.

Denna stol är däremot inte tänkt att sätta sig på, antar jag, men visst är den snygg?

I alla fall jag vågade inte testa om den gick att sitta på:).

Efter simturerna åt vi en god lunch i caféet, lax med vitvinsås och sallad från fina Restaurang Garaget som ligger i närheten. Te och kaffe intog vi i det helt vita ljuscaféet bredvid, allt för att vara så sunda som möjligt:).

Jag avslutar detta långa flerdelade reportage, klicka här, här och här om ni vill se mer, med oss njutande i de varma källorna. Vid den stora bassängen finns denna i brunguldglänsande mosaik.

Lite slö ser jag allt ut och +38° vatten får en verkligen att slappna av. Några trappor upp i den privata relaxen finns nästa varmkälla med vackert blå mosaik där kompisen Sofie njuter en stund.

När den inte är bokad kan man passa på. I anslutning finns en badtunna för de som gillar kontrasten mellan varmt och kallt denna årstid. Den befinner sig i nämligen i ett svalt uterum. Vattnet i den var dock inte uppvärmt när vi var där så den hoppade vi över.

Om ni nu inte förstått det tidigare så rekommenderar jag er verkligen att göra ett heldagsbesök på IKSU Spa på Umedalen. De bjuder dessutom på schampo, balsam och duschcreme i omklädningsrummen, inte att ta med hem (det finns, men kostar förstås mer) men att använda där och då:). Så man känner sig helfräsch efteråt och också doftar gott.